Logo
Одштампајте ову страницу

Онлајн Фестивал науке од 17. до 20. децембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

digitalnifestivalnuakeeeeeeeeОвогодишњи четрнаести Фестивал науке биће одржан од 17. до 20. децембра, а у складу са тренутном ситуацијом, највећа научна авантура у Југоисточној Европи ове године биће доступна се на онлајн платформи festivalnauke.rs.

 

Хиљаде посетилаца Београдског сајма, који су претходних година навикли на интерактивне поставке, узбудљиве експерименте и научне шоу-програме, ове године чека потпуно нови изазов.

 

У виртуелном окружењу, кроз свега неколико кликова, посетиоцима платформе Onlajn Festival nauke od 17. do 20. decembra биће доступан посебно осмишљен научни универзум који почива на законима интеракције, преиспитује све до сада познато и помера границе научне забаве.

 

"Од велике је важности приближити и промовисати науку и научне садржаје баш у овој години. Стотине хиљада школараца је принуђено да прати наставу онлине и то је био један од разлога што смо осетили обавезу, као највећа научно-популарна манифестација у региону, да пружимо садржаје који ће им помоћи у разумевању научних дисциплина. Са друге стране, свесни смо да је неопходно одржати континуитет, чак и у овако необичним условима за рад. Ово је велики изазов за нас, али се надамо да ћемо испунити очекивања", казала је Ана Петровић, директорка Фестивала науке и један од оснивача те манифестације.

 

Иако је окружење ново, фестивалски дух остао је исти.

 

Тако ће публику ове године дочекати пођеднако забаван и ништа мање научан програм.

 

Кроз видео серијале, интерактивне научне игрице, онлајн изложбе и текстове на актуелне и популарне теме, радозналцима свих генерација биће представљено најзанимљивије лице науке.

 

"Иако је онлајн програм за нас нешто потпуно ново и неистражено, током самих припрема увидели смо да и овакав вид организовања једне фестивалске манифестације има своје предности. Прва и највећа јесте свакако то да овогодишњи Фестивал науке публика може да посети где год да се налази и у времену у којем јој одговара", нагласио је програмски координатор фестивала Ненад Зарић.

 

Он је нагласио да су интересовање за науку и број посетилаца фестивала протеклих година стално расли.

 

"Ове године очекујемо да ће наш труд онлајн путем стићи до знатно шире публике. Осим тога, овакав начин рада подстакао је учеснике да бирају различите и интересантне теме, укључујући и оне које иначе не би могли да бирају да се фестивал одржава са физичким присуством", казао је Зарић.

 

Целокупан програм овогодишњег Фестивала науке, на којем раде сарадници из целе Европе, биће у потпуности бесплатно доступан током четири дана трајања фестивала.

 

Након тога, део програма љубитељи науке ће моћи да истражују током наредних годину дана.

 

Фестивал науке је највећи догађај у Југоисточној Европи који се бави промоцијом науке и образовања. Мисија фестивала јесте подстицање образовања у друштву, кроз савремене и занимљиве методе.

 

Велики захвалност дугујемо дугогодишњем партнеру, компанији НИС, која је посвећена науци и иновацијама, као и подршци младим талентима, а која је и ове године остала уз нашу манифестацију и помогла да превазиђемо изазове пред којима смо се нашли.

 

Пријатељ овогодишњег Фестивала науке је Ерсте Банка која је уз нас од самог оснивања.

 

Подршка фестивала су компанија МТС и Француски Институт.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015