Logo
Одштампајте ову страницу

Онлајн панел: Наука у служби привреде

Оцените овај чланак
(2 гласова)

naukausluzbirivredeOнлajн панел дискусијa "Наука у служби привреде“ одржаће се у оквиру виртуелног Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду. Сви заинтересовани моћи ће да ја прате у уторак, 15. децембра, од 11.30 до 12.30, на линку expoonline.rs.

 

Прошло је девет месеци од почетка пандемије, глобалне кризе јавног здравља, али и глобалне кризе привреде и финансијског тржишта. Уз ово, приближава се и крај фискалног периода, када компаније сумирају годину и планирају пословање за наредни период. Како би опстале, многе од њих мораће да развију нове производе, уведу потпуно нови производни или пословни процес, смање трошкове производње унапређењем технолошког процеса. Допринос науке, технологије и иновација кључан је за суочавање са овим изазовима, као и за економски опоравак након пандемије.

 

Узимајући све ово у обзир, као и чињеницу да је развој овог сектора, а посебно подршка прерађивачкој и прехрамбеној индустрији, у наредном периоду један од приоритета РАВ-а, организовали смо једночасовни онлајн панел са циљем да сви више сазнамо о томе како наука може да помогне у развоју овог сектора. На њему ће се окупити представници научних институција из сектора прехрамбене индустрије, компаније из сектора које су користиле услуге ових институција, као и представници државне институције која финансијски помаже сарадњу науке и привреде. Све заинтересоване компаније и појединци (гледаоци), уколико су регистровани, моћи ће да прате панел и постављају писмено питања.  

 

Панелисти су:

 

Др Ненад Магазин, ванредни професор и директор Департмана за воћарство - Пољопривредни факултет у Новом Саду

Борис Бошњак, директор производње - Атос Фруктум

Др Елизабет Јанић Хајнал, помоћница директора – Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС)

Љуба Јоцић, руководилац производње - Месара „Штранд“

Др Оскар Марко, помоћник директора за иновације и сарадњу са привредом – Институт БиоСенс

Ђорђе Ђукић - Пољопривредно газдинство „Ђукић“, Госпођинци

Дане Атанасковић, пројект менаџер - Фонд за иновациону делатност.

 

Модератор је:

 

Ђорђе Симовић, аграрни новинар (РТВ Радио Нови Сад, оснивач пољопривредног портала Poljoprivreda.info, сарадник бројних аграрних медија).  

 

Како се регистровати и пратити

 

Онлајн панелу може се приступити на следећи начин:  

Региструјте се на expoonline.rs (https://www.expoonline.rs/registracija/)

Региструјете se као физичко лице / правно лице / излагач / суизлагач / медиј

На имејл ће вам стићи потврда да сте се успешно регистровали, потребно је кликом у мејлу потврдити регистрацију

Имејл подсетник добићете 24 часа пре панела, са линком за приступ панелу. Кликните на линк и региструјте преко свог налога. Препоручујемо да искористите опцију и додате догађај у свој лични календар – линк за директно додавање ће бити у имејлу потврде.

 

Током панела ћете моћи у писаној форми да постављате питања учесницима.

 

Добродошли на панел "Наука у служби привреде“ Развојне агенције Војводине, и добродошли на виртуелни Новосадски пољопривредни сајам.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 11 децембар 2020 19:06
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015