Logo
Одштампајте ову страницу

НАУЧНИ ПИКНИК НА АДИ: Ново лице Парка науке

Оцените овај чланак
(2 гласова)

naukapiknikdfdfdfdfФестивал науке обновиће овог пролећа интерактивни Парк науке на Ади Циганлији, а ново лице парка биће представљено у оквиру великог Научног пикника који ће се одржати 4. и 5. јуна на омиљеном београдском излетишту.

 

Након двогодишњег онлајн издања, Фестивал науке овог пролећа спрема још једно узбудљиво дружење са публиком уживо – овога пута на отвореном. Велики Научни пикник, дводневна забава са бесплатним интерактивним поставкама, занимљивим експериментима и научним шоу програмима, одржаће се у обновљеном Парку науке на Ади Циганлији.

 

Први Парк науке у Србији свечано је отворен на Ади Циганлији 2011. године, према идеји Немање Ђорђевића, дугогодишњег верног сарадника Фестивала науке. Посетиоцима Аде тада је представљено десет интерактивних научних експоната, посебно осмишљених да демонстрирају феномене из физике, астрономије, математике, биологије, географије и психологије опажања.

 

Како би овај забавно-научни кутак поново оживео, екипа Фестивала науке у сарадњи са компанијом НИС и уз подршку ЈП Ада Циганлија, обновиће цео парк, а научним експонатима подарити нови сјај. Тим поводом заказано је и први пикник у овом парку - 4. и 5. јуна.

 

„Две године нисмо се видели са публиком очи у очи нити изводили заједно узбудљиве научне експерименте“, наводи Ана Петровић, једна од оснивача Фестивала науке. „То је дуг период и, да будемо искрени, заиста смо се ужелели дружења са заљубљеницима у науку, а надамо се да смо и ми њима недостајали. Зато смо одлучили да се поново дружимо, али на мало другачији начин – да уживамо у пролећу, на отвореном. Посебно смо радосни што ће и након овог дружења за нама остати обновљени Парк науке који ће убудуће моћи да истражују сви посетиоци Аде Циганлије".

                                                        piknikdfdfdfdf

 

 

Цео програм Научног пикника одвијаће се током два дана, у суботу и недељу од 11 до 19 часова, а сви садржаји бесплатни су за све посетиоце. Дугогодишње сараднице и сарадници Фестивала науке потрудиће се да још једном, у сасвим новом окружењу, докажу да знају да приреде најбољу научну забаву у Србији.

 

Део прикупљених средстава за ово научно дружење искоришћен је за обнову парка пре свега захваљујући генералном спонзору, компанији НИС, која је уз Фестивал науке више од осам година, подржавајући верно све научно-популарне изазове. Обнова парка, као и дводневно научно дружење, не би било могуће без подршке тима ЈП Ада Циганлија, који је препознао значај промоције науке.

 

Научни пикник су подржали и  Ерсте банка, National Geographic и компанија Кока Кола.

 

Све информације о програму Научног пикника биће ускоро доступне на званичном сајту Фестивала науке, као и на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и ТикТок.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 14 мај 2022 16:50
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015