Кућа Добрих Вести

Login

КО ЈЕ БИО ДРУШТВЕНО ОДГОВОРАН У 2022: Додела ВИРТУС награда за филантропију

Оцените овај чланак
(2 гласова)

virtusnagrada1634343434ВИРТУС награда, установљена 2007. године, прва је и најзначајнија награда за филантропију у Србији и њена додела биће организована у суботу, 25. марта у Југословенској кинотеци у подне. 

 

Награда се додељује компанијама, предузећима и појединцима, који су током претходне године својим филантропским деловањем доприносили развоју заједнице на стратешки и дугорочан начин.

 

 

 

Предвиђено је да награде добитницима уруче:

 

Тод Ендруз, в.д. директора мисије УСАИД-а у Србији

Њ.Е. Шан Меклауд, амбасадорка Велике Британије у Србији

Пламена Халачева, заменица шефа Делегације Европске уније у Србији

Гордана Делић, директорка Балканског фонда за демократију.

 

ВИРТУС награда биће додељена у пет главних категорија: награда за корпоративну филантропију, награда за мало и средње предузеће, награда за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора, награда за индивидуалну филантропију и награда за младе филантропе. Због великог броја квалитетних примљених номинација, независни жири, који чине угледни стручњаци из света привреде, академских институција и медија, одлучио је да додатно додели и четири специјална признања, која ће бити проглашена на церемонији.

 

Више детаља о ВИРТУС награди и Траг фондацији можете пронаћи на ОВОМ линку.

 

Траг је регионална фондација која делује у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Већ 24 године подржава и подстиче грађане на активно учешће у развоју локалних заједница у којима живе или послују. Траг фондација оснажује људе који верују да заједничке иницијативемогу имати велики утицај и који желе да буду покретачи позитивних промена у својим заједницама.

 

Током претходне две деценије Траг фондација је кроз бројне програме подржала више од 1.700 успешних пројеката са преко 15 милиона америчких долара уложених широм Србије и региона.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 22 март 2023 13:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија