Кућа Добрих Вести

Login

Дванаест правила за "златно доба"

Оцените овај чланак
(9 гласова)

spasojeБЕОГРАД - “Златно доба” долази и постоје људи који су претходница тог доба, а препознају се по својим својствима, најављује научник и књижевник Спасоје Влајић који је екслузивно у интервјуу за “Кућу добрих вести” цитирао своја недавно написана правила захваљујући којима, како тврди, можемо да будемо добри људи, да постигнемо мир и да то своје стање пренесемо на своје окружење.

Он наглашава да је карактеристика тих људи, који ће нас увести у лепшу и бољу заједницу да вољно изазивају подударност мисли и догађаја - да слику о здрављу претворе у здравље, да слику о успеху у разним областима претворе у успех.

 

Како да будете смирено, радосно и задовољно биће

 

Да би човек постигао те величанствене особине, Влајић је написао 12 повољних својстава које би човек требало да има, а које је прво дао нашим интернет новинама да објавимо:

1. Чешће примећујете и наглашавате оно што је добро, а не оно што је лоше.
2. Задовољни сте са оним што имате, а не незадовољни због онога што немате.
3. Прво мислите како је људима око вас, а потом како је вама
4. Могућности су вам веће од потреба, а потребе од жеља, а не обрнуто да су жеље веће од потреба, а потребе од могућности.
5. Стрпљиво чекајте повољне услове да бисте остварили своје жеље, а не усиљено покушавати да их остварите и у неповољним условима.
6. Разложни сте и не оптерећују вас ситнице, а не преосетљиви и оптерећени ситницама
7. Лако опраштате увреде, а не тешко
8. Очекујете бољу будућност бавећи се општим развојем, а не плашите се будућности тежећи да предвидите сваку ситницу
9. Прихватате неповољности као природни животни ток, а не оптерећујете се питањем зашто се то дешава баш мени
10. Радујете се успесима других, а не зазирете од туђих успеха
11. Налазите смисао у свом животу, и не мешате се превише у туђ живот
12. Прилагодљиви сте, а не тешко прилагодљиви

 

Ако од ових набројених особина, имате десет или 11 повољних особина - ви сте смирено, радосно, задовољно биће које привлачи друге људе и на неки начин претходница сте новог “Златног доба”.

За оне друге који имају мање тих карактеристика пружа се прилика да променом лоших образаца понашања постану задовољнији и успешнији. Сама помисао да је човек учесник у тако једном дивном подухвату уздиже наш ум, испуњава срце надахнућем и радошћу“, мишљења је Влајић.

 

Какве су ти мисли – такав ти је и живот

 

Спасоје Влајић се од 1976. године бави истраживањем физике и технологије свести. Написао је на десетине књига и чланака у научним часописима. Његова открића је подржало двадесетак доктора наука, од којих и дванаест професора универзитета, рецезената његових књига.

У научним круговима и широј јавности Србије Влајић је познат по открићу више закона и образаца од којих су најзначајнији: светлосна формула, свесна формула, формула за остварење жеља.

По мишљењу стручњака, открића Влајића могла би да имају епохалан значај у развоју нове технологије засноване на коришћењу енергије мисли испољене преко зрачења можданих ћелија.

Јер, “какве су ти мисли, такав ти је живот”, цитира Влајић речи оца Тадеја, монаха и једног од највећих српских духовника, који је био и игуман више манастира – Пећка Патријаршија, Горњак, Туман и Витовница.   

 

Ртањски експеримент

 

Колико је снага мисли јака и може да утиче на догађаје, показао је недавно спроведени експеримент на планини Ртањ. Влајић нам преноси део тог огледа, који је као доказ забележен и на видео снимку.

“Недавно сам био на Ртњу, као део тима новооснованог 'Центра за свемирске студије Никола Тесла' у Београду. Ту смо успели да пред доста сведока обавимо један од првих заједничких огледа. У физици и технологији свести, сведоци су оно што је у другим областима физике – чињеница, па је сведок изузетно битан приликом спровођења огледа”.

rtanj

Оглед се састојао у томе да смо снимили даму, нашу докторку Наташу, 19. децембра на дан Светог Николе, како стоји на једном месту и прстом показује према Ртњу. Образац који је тад постављен је био да она постане симбол Ртња и да поруке мира, радости, љубави 21. децембра пошаље по целом свету. То је забележено као снимак. Можете тај снимак и да нађете на сајту “Духа Ртња” који је објавио цео тај догађај.

Ми смо се окупили 20. децембра на Ртњу и пратили шта ће да се деси. Реч је о потпуно спонтаном догађању. У мноштву окупљених људи поприлично је било младих, ту је било пуно лепих девојака, али је из неког разлога нашој Наташи пришао један човек. Почео је разговор на енглеском. Испоставило се да је то новинар листа “World news” из Холандије. Он је затражио од Наташе да стане на одређено место, да покаже према Ртњу и да целом свету касније преко овог медија објави и каже шта мисли о феномену, везаном за ту планину.

Она се наместила и то је била она иста она слика коју смо зацртали два дана пре тога, показала је на Ртањ и саопштила оно што је имала да каже. Шта је чудно у свему томе? После ње и тај новинар стао je на исто место и истим покретом показао на Ртањ. То је био први заједнички оглед где смо ми успели да радост пренесемо кроз време и да слику радости проширимо по целом свету. Значи, то може да буде случај и са другом мисаоном сликом, да са повећаном вероватноћом, ако човек зна поступке из технологије свести да оствари слику створену у свом уму.

 

Рођени смо да стварамо срећу

 

“Ми смо рођени да ставарамо срећу и будућност, јер будућност је заправо предвиђање. Из тог разлога можемо да будемо практични, да урадимо једну вежбу која ће од овог тренутка учинити да будемо бољи од претходних седам тренутака. Човек има многе дарове.

Један од тих дарова, можда и врхунац круне стварања је да човек може да замисли себе. Пре него што замислимо сами себе сетимо се поново речи блажено почившег монаха Тадеја - какве су нам мисли такав нам је живот. Зажмурите и замислите себе радосним, осетите радост. Ако осећате благост смирења, онда вам жеље захваљују, јер смирен човек даје ћелијама оне електромагнетне ритмове са којима ћелије храни, исцелује и подмлађује.

А само стање ваше смирености, показује да је мисао по свом исходишту биохемијске природе и да смо ми у стању да стварамо оне хормоне који су хемијска потпора наше радости и задовољства. Ова ваша смиреност показује да смо у мислима покренули такозвани мелетонински процес. Епифиза производи тај хормон, он усклађује рад осталих жлезда и ви се осећате пријатно.

И не само са мелатонином, већ са свим осталим хормонима ми можемо да стварамо услове да нам буде боље. Ако замислимо себе, у радости, светлости, исто тако можемо да кажемо нашем мозгу, он ће то да проследи осталим ћелијама, као што преноси органу говора.

Реците и ви себи, савршено сам здрав, одморан, подмлађен, радостан, задовољан, осећам дубину те поруке. Усмерите те своје мисли према делу тела коме желите да помогнете и реците својим ћелијама, ви ме сада браните, исцељујете, подмлађујете. Ово је и идеја оне духовне припреме када човек помаже лекару да га што пре и целовитије излечи“, поручује Влајић.

 

Како подстаћи добро у људима?

 

Ако кренемо од претпоставке да у сваком човеку лежи неко добро, али је због услова савремног живота то добро потиснуто, како добре мисли и делање, извући на површину, како подстаћи то добро у људима? - питали смо Влајића.

“У овом метежном свету, метежним мислима човек се удаљује од своје боголике суштине и од онога што је добро. Тек трајним смирењем, он остварује чежњу векова, да упозна самога себе. Предуслов је складан рад можданих делова. Тешкоћа је како пробудити ту десну хемисферу мозга, која је успавана код већине људи. Када се усклади рад можданих делова, по природи нашег организма, учесталост живчаних струја пада, човек се смирује, са смирењем престају спољашње метежности. Он почиње да осећа тај тихи шапат своје доброте, своје боголике суштине душе“, порука је Влајића.

 

Мисли оца Тадеја

 

Све почиње од мисли, њихове променљивости и несталности. Негативне мисли које се свима јављају, треба што пре одстрањивати од себе, јер када се пусте у срце, дохвате осећања и са њима се помешају, постају опасније и теже за одстрањивање. Ако им се на крају још придружи и воља, слободна одлука човека да овакву негативну мешавину мисли са осећањима и даље у себи одржава, негује и чак претвори у акцију, грех је већ увелико зацарио у човеку и све га је теже отклонити, речи су оца Тадеја, које цитира Влајић.

Када би све наше мисли биле усмерене ка добру и љубави, не само што би се умни - мисаони свет изменио, већ напоредо са настанком једног дивног и узвишенијег живота, наступиле би осетне промене у биоенергетском свету. Наше мисли су - не само узрочник ратова и земљотреса - већ и еколошке загађености, којој претходи далеко опаснија духовна загађеност.

Потрудите се да имате добре мисли и добре жеље и пријатељима и непријатељима и видећете како ће то донети добар плод и вама и свима који вас окружују. Блажене у овом животу су смирене и кротке душе. Кад помислимо нешто добро својим ближњима, рођенима, нашој земљи и целоме свету, ми им заиста много помажемо, јер мисао је снага и моћ.

 

Био-физика мисли

 

Како савремена наука својим строгим начинима објашњава ову разложену мисао оца Тадеја, покушао је да објасни наш саговорник.

“Кад човек помисли, мисао покрене мождане ћелије. Из њих зраче живчане струје и мождани таласи. Они су исте природе, настају на истом месту и носе исти садржај. Кад живчане струје дођу до грла, човек изговара своју мисао. У том електрицитету је уписан садржај мисли, ћелије га разумеју и беспоговорно извршавају наредбу из мозга. Оне не тумаче да ли је та наредба повољна за самог човека или за неког другог.

Исти тај садржај преко можданих таласа урања у јонско окружење, у међудејству са тим окружењем ствара се оно што би физичари назвали стојеће електромагнетно поље ума. Ум то назива заједнички несвесно, али ја бих то назвао заједнички надсвесно.

У нашој древној светоотачкој баштини то би била рецимо - Књига живота. Значи све што помислимо, прво оставља траг на нашу околину. Шта је занимљиво? Тај живчани канал вагус преко кога садржај мисли урања у наше тело простире се од мозга, до мозга подсвести, сунчаног сплета, грана се удесно, потом у лево плућно крило увирући у срце. Значи, баш онако како се крстимо.

И тако све што човек помисли, оставља свој траг у том унутарњем крсту, а поруке се од њега распростиру кроз цело тело. Кад човек има благе, топле, светле мисли, онда је учесталост његових живчаних струја и можданих таласа знатно мања. Он преноси нежнију, тананију енергију кроз своје тело. Та енергија повољније делује на хормоналне жлезде и на остале делове тела, јер са вагусом повезане су најважније хормоналне жлезде“, објашњава Влајић.

 

Шта је вагус?

Вагус је најдужи и најразгранатији од свих кранијалних живаца. Пролази вратом и прсима и у абдомену се грана према већини унутрашњих органа. Његов задатак је, између осталог да стимулира производњу желудачне киселине, регулише желудачне покрете током пробаве, као и црева. Када је функција вагуса ометена може се појавити цио низ симптома као мучнина, осећај киселине и жгаравице, али и вртоглавица, осећај нестабилности, тахикардија (убрзано лупање срца), црвенило у лицу, главобоља, напетост лицних мишића…

 

Све што помислимо – проживљавамо

 

Ова прича може да тече и овако: симболички, као да је предодређено да ми тим унутарњим живчаним сплетом, који је симболично у облику крста, једноставно проживљавамо све што мислимо и све што прође кроз нашу свест. Ако су те мисли светле и тај крст лак, баш онакав какав је био спаситељев (лак је мој крст). Међутим, ако су мисли туробне, тешке, ако су оптерећујуће, просто нас тај унутарњи крст, живчани канал вагус савија. Од нас зависи да ли ћемо се уздићи према сунцу и да ли ћемо постићи ону лакоћу мисли, а тиме и живота.

 

Мисли утичу на наше деловање

 

Са друге стране исти ти садржаји преко можданих таласа урањају у јонско окружење и ту нешто покрећу. Преко њих се дешава оно што је познати психијатар Јунг називао истовременом подударношћу мисли и догађаја. Ову област истражујем већ 30 година.
Човек је стању да вољно изазове подударност мисли и догађаја, жеља и остварења. Слика која носимо у свести са одређеним поступком смиреног ума повећава вероватноћу да се то деси у стварности. Могуће је, дакле, да ми, преко можданих таласа који носе садржај мисли, пређемо будућност, преобликујемо догађај и да он нас сачека или га ми доживимо, као већ виђено, објашњава Влајић.

 

Влајићев опус

“Написао сам више од 30 књига, а оне које ћу сада навести су одабир онога што је опстало у времену. То су, између осталих књиге: “Моћ је у мислима”, “Тесла - човек анђео”, “Жена и љубав“, “Решење етрурске тајне“, или три књиге о групи 69 – црвена, плава и бела. Прва се назива “Група 69”, друга “Вечито племство ума” и трећа “Победа без побеђених” , каже Влајић.

Према његовим речима, сада је ангажован у Центру за свемирска истраживања “Никола Тесла”. Пише о основама физике и технологије свести и припрема и књигу ”Слова божанског говора” где поново пише после 40 година о светлосној формули са којом је и почео свој научни рад.

Суштина Влајићеве светлосне формуле је да се свака реч се може превести у фреквенцију, односно таласну дужину светлости. И боја те светлости је, на неки начин, ново својство те речи.

И поред наведеног, његов рад често прате питања и недоумице: да ли је реч о физичару који истражује феномен свести и скривени поредак у природи у природи или окултисти и путнику у онострано, изумитељу у области технологије свести, или уметнику и мистику, научнику, или занесеном маштару. У научним круговима и широј јавности, Спасоје Влајић је познат по открићу више закона и образаца од којих су најзначајнији: светлосна формула, свесна формула, формула за остварење жеља.

Објавио је више научних чланака, разних текстова и књига од којих су најзначајније: Светлосна формула (1984), Светлост и чула (1986, са Јованом Савковићем), Нова (мета)физика (1992), Лечење звуком и бојама (1992), Наум (1993), Луча (1994), Слово (1995), Свестна формула (1996), Први светски парапсихолошки рат (1998), Први светски антихришћански рат (1999), Историја будућности (2000), Свест и надузрочни поредак природе (2001), Етрурска тајна (2001), Теслини миленијумски дарови (2002), Физика и технологија свести (у припреми).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 фебруар 2013 23:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија