Кућа Добрих Вести

Login

Српски пионири и кадети прошли у финале на Светским куповима у Бауцену у Немачкој

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ernjesi-uvodnaЧетворо српских куглаша, прошло је у појединачно финале на Светским куповима у Бауцену у Немачкој. У пиониској конкуренцији, Вања Таталовић је са 519 чуњева била пета у квалификацијама. Најбољи резултат имала је Алена Бимбер из Немачке са 554 чуња.

Пионир Божидар Јуришић је био трећи са 519 „дрва“. Најбољи резултат забележио је Фабијан Финкенхаузер (Немачка) са 561 чуњем.

Код кадета, Роберт Ерњеши српски репрезентативац који је на прошлом Светском купу 2010. у Ријеци освојио златну медаљу, блистао је у Бауцену и постигао најбољи резултат од 596 чуњева испред Ђанија Дела Мартира (Француска) са 582 и Андража Симчича (Словенија) са 581 чуњем.

Српска кадеткиња Милана Павлиц је била пета у квалификацијама са 556 чуњева. Најбољи резултат имала је Ленка Транова (Чешка) од 578 чуњева.

У недељу 20. маја играће микс парови за титуле у пионирској и кадетској конкуренцији, а у понедељак 21. маја је појединачно финале у коме ће снаге поново одмерити по осам најбољих из квалификација.

У Ријеци, на другом пионирском и седмом кадетском поједначном Светском купу српски подмладак освојио је четири медаље: злато и три сребра. Златом се
окитио Роберт Ерњеши (кадети – појединачно), сребром Марко Антић (пионири - појединачано), Милана Павлиц (кадеткиње – појединачно) као и пионирски микс пар Хермина Лукач и Марко Антић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 јун 2012 16:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија