Logo
Одштампајте ову страницу

Добра сарадња Министарства омладине и спорта Србије и ФС Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)


MOSUGOVOR1СТАРА ПАЗОВА - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије потписала је уговор са председником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем и председником Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем  којим се дефинише власништво над објектима тренажног центра ФСС, популаном “Кућом фубала”.


Тиме су одређени сувласнички делови овог спортског комплекса на чијој су изградњи удруженим снагама радили Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије и Општина Стара Пазова.
- Потписивање овог Уговора резултат је одлуке Владе Србије из 2009.  и представља бригу државе о уложеним средствима, односно о 17 процената учешћа државе- рекла је Алиса Марић.
Министарство омладине и спорта учествовало је у изградњи прве и друге фазе овог објекта и завршило део издрадње треће фазе, односно трибина. Како је истакла Алиса Маитћ, овај спортски комплекс представља најбољи пример како би држава требало да брине о спортској инфраструктури која је у њеном власништву.
Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић  истакао је да је тај савез заједно са Министарством омладине и спорта и општином Стара Пазова, као и уз подршку ФИФА и УЕФА, изградио овај објекат.
-Овај центар који је постао веома познат у целој Европи, намењен је свима који желе да се у њему припремају - рекао је Караџић.
Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић нагласио је да је веома поносан на овај пројекат и додао да ће општина покушати да се кандидује за изградњу националног фудбалског стадиона.
После потписивања уговора, Томислав Караџић је Алиси Марић уручио плакету за изузетан допринос развоју српског фудбала, као и дрес националног тима са бројем 64 који симболично представља број поља на шаховској табли.
Делегација Министарства омладине и спорта, у којој је била и помоћница министра за управљање пројектима Загорка Петровић Златановић Гигић, обишла је спортски комплекс и трибину која је у завршној фази изградње.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015