Logo
Одштампајте ову страницу

Радионица „Винчаоница 2013“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

labaratorijaaaaaБЕОГРАД - Институт „Винча“ у новембру организује серију радионица које ће ученицима омогућити да на један дан виде како изгледа посао правих научника.

„Винчаоница 2013“ обухвата серију радионица од 18. до 28. новембра на којима ученици виших разреда основних и средњих школа имају прилику да се упознају са разним темама и методологијом научно-истраживачког рада у Институту „Винча“.
Захваљујући томе што је овај пројекат добио подршку на Јавном позиву Центра за промоцију науке (ЦПН) за финансијску подршку пројектима популаризације науке у 2013. години, Центар за промоцију науке је помогао „Винчаоницу“ и ове године.
Овај пројекат ће учиницима омогућити да непосредно доживе посао научника кроз теоријски, истраживачки и практичан рад.

Школарци ће моћи да виде како изгледају њихови гени

Радознали школарци који желе да сазнају како изгледа посао микробиолога и заинтересовани су да виде како изгледају њихови гени, како да сами одреде крвну групу или да посматрају рад у правој физичкој, хемијској или биолошкој лабораторији, биће у прилици да током новембра сазнају све ове детаље од правих научника у Винчи.
Једнодневне радионице ће водити научници Института, а биће покривене бројне научне области попут медицине, молекуларне ендокринологије, неуробиологије, физике, хемије и других поља науке. Идеја радионица јесте да се ученици на научно-популарни начин упознају са свим фазама научног истраживања.
Учесници „Винчаонице“ ће своје резултате и запажања представити на постерима, који ће бити изложени на манифестацији - Отворена врата 2014. у Институту „Винча“ у мају 2014. године.
Истражите више детаља о овом пројекту на: www.vinca.rs.

                                                                                           Извор: Кућа добрих вести/портал Елементариум


Последњи пут измењено четвртак, 21 новембар 2013 23:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015