Кућа Добрих Вести

Login

Олимпијци уручили новинарима акредитације за Лондон

Оцените овај чланак
(0 гласова)

izvestaci-sa-olimpijcima-uvodnaБЕОГРАД -  На 17 дана до почетка Олимпијских игара, седморо српских олимпијаца уручило је вечерас акредитације извештачима из Србије са  30. летњих Олимпијских игара, које ће се одржати  у Лондону од 27. јула до 12. августа.
Дружење са представницима медија организвали су у олимпијској кући у Улици генарала Васића, Олимпијски комитет Србије и Теленор, генерални спонзор олимпијског тима Србије. Укупно је акредитовано 26 извештача из писаних медија, 19 новинара и седам фото репортера.

Јасна Шекарић, која ће у Лондону седми пут гађати на ОИ, уручила је прву акредитацију новинару Политике Живку Баљкасу, доајену међу извештачима, коме ће ово бити шесте олимпијске игре са којих ће послати извештаје најстаријој новинској кући на Балкану.

Пливачи Мирослава Најдановски, Чаба Силађи и Радован Сиљевски, кајакаш Марко Новаковић, Јасна Шекарић, репрезентативка у стрељаштву, бициклисти Иван Стевић и Габор Каса и атлетичар, десетобојац Михаил Дудаш су после свечаног дела говорили и о завршним припремама и очекивањима у Лондону, као и о начину на који прикупљају додатну енергију за највеће планетарно такмичење.

Дружењу су присуствовали Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије и у име Теленора Маја Нибел, извршни директор за људске ресурсе, која је спортистима пожелела срећан пут и добре резултате у Лондону.

“Веома је важно да у Лондону сви будемо један тим, а самим тим и да и новинари и спортисти сарађују и потруде се да представе Србију у најбољем светлу. Оваква дружења и окупљања су веома важна како би се новинари и олимпијци боље упознали и због тога бих се још једном захвалио компанији Теленор, генералном спонзору Олимпијског тима Србије, што је подржао ову активност и начин да се додатно промовишу олимпијци Србије – истакао је Владе Дивац.

Маја Нибел је обавестила да је Теленор свим члановима олимпијског тима поклонио паметне телефона и посебне тарифне пакете и, додатно, за срећан пут, по 30.000 динара за разговоре, поруке и коришћење интернета, како би им комуникација из Лондона била што лакша и квалитетнија.

О завршним припремама новинарима је говорио шеф Мисије Србије за Лондон професор др. Бранислав Јевтић.

„У поређењу са Играма у Пекингу, на којима смо имали 92 спортиста у 11 спортова, у Лондону ће нас представљати 115 спортиста у чак 15 спортова. Имамо и 116. путника - то је још један рукометаш кога можемо да пријавимо као резерву. У овом тренутку у току су последње административне и техничке припреме за одлазак и све тече према плану. У Енглеској је већ боксер Дреновак који вредно тренира у кампу, а  18. јула креће први део тима који ће припремити све у олимпијском селу за дочек првих спортиста, а то су стрелци који стижу у Лондон  20. јула“, обавестио је Јевтић.

У последњих десет дана тиму су се придружили и пливачи Мирослава Најдановски, Чаба Силађи и Радован Сиљевски.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 јул 2012 13:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија