Logo
Одштампајте ову страницу

Седми Фестивал науке оборио рекорд у посећености

Оцените овај чланак
(4 гласова)

naslovnaБЕОГРАД - Након четири дана трајања завршен је 7. Фестивал науке у Београду, одржан на пет локација, уз седам суперхероја науке и још много истинских хероја - младих научника, промотера науке, волонтера и ентузијаста, који су успели да привуку више од 30.000 посетилаца, махом наших најмлађих који су са собом повели и родитеље, наставнике и професоре, да уживају у научним чудесима.

Занимљив садржај фестивала, необичне интерактивне поставке, радионице за најмлађе, озбиљне научне дебате, шоу програми и још пуно тога привукли су посетиоце из целе Србије али и региона.

Фестивал је ове године угостио 15.000 школараца чије је посете организовало више од 300 школа. Током четвородневног научног фестивала (од 5. до 8. децембра), највише ђака стигло је из Чачка, док су најдужи пут превалили гости из Зубиног Потока, Косовске Митровице, Скопља и Мркоњић Града. Све њих је на фестивалским локацијама дочекало 550 учесника из 52 научно-образовне институције.

Од игле до локомотиве

Бројни посетиоци открили су све тајне наше планете уз помоћ НИС-а и поставке "Од Земље Земљи". Најхрабрији су се усудили да "Заталасају географију", многи су посматрали како настаје цунами на "Плавој планети", док је велико интересовање изазвала и "Савршена симулација" помоћу које су сви заинтересовани на кратко постали звезде филмова. Уз њих су заблистали и научници-школарци, фестивалски Ескепртинејџери који су у посебној зони демонстрирали своја задивљујућа знања и способности.

Европски научници

Највеће интересовање изазвали су гости са Лунд универзитета који су својом биолошком представом "Шоу са великим ВАУ" одушевили публику свих узраста. Психолошке игрице и чувени експерименти били су прави мамац да посетиоци схвате да "По руци се познају јунаци".

Галерију СКЦ-а оживеле су научне радионице и бројни експерименти, међу којима су се издвојили француски трикови научне трупе "Les Atomes Crochus”.

Фестивал је завршен јуче, а више од три хиљаде људи обишло је и пету фестивалску локацију Научни центар Музеја науке и технике.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 децембар 2013 12:02
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Најновије од Мирјана Бачкоња

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015