Logo
Одштампајте ову страницу

Откријте 13 научних идеjа коjе су промениле свет

Оцените овај чланак
(4 гласова)

sumaaaaБЕОГРАД – Научна изложба „Шума знања“ у организацији Центра за промоцију науке (ЦПН) биће отворена у уторак, 17. децембра у приземљу Робне куће „Београд“ у Кнез Михаиловој улици.

Овом интерактивном изложбом, забавном за све узрасте, реконструисан је један шумски екосистем који је смештен у центар Београда. Међутим, осим богате флоре и фауне, посетиоци “Шуме знања” ће у оквиру изложбе имати прилику да на листовима скривеним у шуми открију и пронађу највеће идеје човечанства.

Реч је о идеjама из којих су исклиjале читаве нове науке, технолошке парадигме и нови начини размишљања.

До списка од 13 тема се дошло кроз 20 различитих листа коjе су у последње три године обjавили водећи научнопопуларни часописи – мерењем учесталости појављивања поjединих научних идеjа, ЦПН је изабрао 13 оних коjе најутуцајнији креатори јавног промишљања сматрају кључним за модерни свет.

Ове научне идеjе су скривене међу стаблима, лишћем, биљкама и животињама – у амбиjенту истинске шуме реконструисане у самом центру престонице. Сакривши научне идеје усред густе шуме, ЦПН жели да укаже како се одвија процес открића и да се он може описати метафором путовања кроз шуму.

Изложба је организована у сарадњи са Шумарским факултетом Универзитета у Београду и бројним другим партнерима из привреде. Отворена је од 17. децембра 2013. до 24. јануара 2014. у приземљу Робне куће ”Београд” у Кнез Михаиловоj улици 35, у Београду.

У оквиру изложбе, која је смештена у приземљу простора Робне куће Београд, названог Научни клуб, организована је серија предавања, филмских пројекција и трибина.

                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести/ЦПН


Последњи пут измењено субота, 14 децембар 2013 16:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015