A+ A A-

Поздерац: "Сада улажемо у људе"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ZAVODPLAKETAZAUDOVICICAБЕОГРАД - Завод за спорт и медицину спорта Србије пригодним пријемом завршио је изузетно успешну годину у којој је, како је истакао директор Јасминко Поздерац “почело да се улаже у оно најдрагоценије - у људе”.


- Ова установа је 2008. била потпуно запуштена и морали смо прво да стварамо услове, обнављамо објекте и лабраторије и купујемо опрему. Ова године смо, на неки начин, технолошко и техничко “враћање у живот” Завода за спорт и медицину спорта завршили, набављена је и бежина технологија за моторичка тестирања, почели смо ремонт машинске хале базена, и сада је на реду улагање у кадрове, стручњаке свих профила  и на том плану ћемо радити много више у идућој години.
Завод је добио лиценцу ИСО 9001 и у њему ради велики број врхунских сручњака, доктора наука и специјалиста у различитим областима. Поздерац је посебно истакао сардњу са Министарством омладине и спорта Србије у припреми подзаконских аката Закона о спорту и једно је  ово министарство до свих министарстава имало потпуно усклађене подзаконске акте са позитивним мишљењима осталих ресорних министарстава.
- Кроз Завод за спорт и медицину спорта  прошло је ове године између 400 и 500 хиљада корисника и то је оно чиме се посебно поносимо. Постали смо кућа врхунског спорта Србије јер тестирамо све стипендисте МОС два пута годишње, а радили смо и посебне тестова за Медитеранске игре за 185 учесника, ЕЈОФ за 60 учесника и сада за Сочи за 34 олимпијца. Укупно је негде око 18.200 спортиста користило наше услуге. Опремили смо теретану која је једна од најбољих у Београду и њу је користило преко 17.000 вежбача- рекао је Јасминко Поздерац.-. И наша психолошка лабораторија је на располагању спортистима и користило је ове године 1.511 спортиста.
Велики пројекат уређивање матичне евиденције спорта је у пуном замаху и у 2013. је регистровано 4.180 установа и организација. На основу Правлника о националној категоризацији спортских објеката укупно је пописано 2.533 објекта али се овај захтени посао наставља. Завод је учествовао и у свим акцијамама Спортског савеза Сбрије “Шта тренираш” урађено је и тестирање великог броја школске деце и малишана, организован је и “Фитнес куп”. Завод за спорт и медицину спорта обишао је ове године председник Србије Томислав Николич,  као и бројне домаће и иностране делегације.
 Завод се финансира 66 процената  из буџета Србије, нешто више од  преко пола процената издваја и Град Београд и око 33 процента  су сопствени приходи:
- Посебно је добро радио Дом спортова са грађанима и рекреативцима, али, иако је то наш пословни успех, ипак бисмо више волели да су га у већој мери користили спортски савези чија смо ми друга кућа. Само 27 процената  гранских спортских савеза користи наше објекте и настојаћемо да тај број повећамо – овећа је Подерац.- Захваљујемо се на сјајној сарадњи Минстарству омладине и спорта Србије и министру Вањи Удовичићу, као и Спортском савезу Србије чији је председник Александар Шоштар и председник Управног дбора Завода за спорт и медицину спорта Србије. Остварена је одлична сарадња са Факултетом за спорт и физичко васпитање, првим комшијама Завода, као и са другим факултетима.
Јасминко Поздерац уручио је плакету намењену министру омладине и спорта Вањи Удовичићу  шефу његовог кабинета Уни Станковић. Два нова члана Управног одбора су Предраг Манојловић истакнути спортски радник  и Немања Марјан генерални секретар Ватерполо савеза Србије.
Свечаности су присуствовали и Владимир Батез генерални секретар Спортског савеза Србије, др. Дане Корица саветник председника спортског савеза Србије Александара Шоштара као и велики број угледних званца и представника медија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 децембар 2013 17:14
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани