Logo
Одштампајте ову страницу

Седморка гађа европске мете у Смедереву

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1LMESTRELJSTAVONINARADULOVICБЕОГРАД - Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије одредио је седморо стрелаца који ће учествати на финалном турниру Лиге младих Европе у Смедереву од 3. до 5. октобра.


Пушком ће гађати Милица Бабић (Нови Сад), Нина Радуловић (Звездара), Андрија Миловановић (Ниш) и Стеван Јовановић (“Чика Мата”), док ће пиштољем на ватрену линију изаћи Јована Драгачевац и Витомир Туцовић (обје “Алекса Дејовић”, Ужице) и Леа Алексић (Нови Београд Ушће).
- Као домаћини, аутоматски смо квалификовали две селекције за финале, па је  већина ових стрелаца гађала на квалификационом турниру у мају у Осијеку без неког оптерећења, да осете специфичну атмосферу овог такмичења са музиком и навијањем. Имаћемо уочи финала и припреме у Смедереву, ово су стрелци који су ове сезоне имали лепих резултата и пласмана на највећим светским такмичењима и надам се да ће нас обрадовати и у финалу Лиге младих Европе – каже Срећко Пејовић.
Из зоне „Исток“ у Осијеку, пушком су се за завршни турнир у Смедереву пласирале Храватска и Русија, пиштољем Русија и Украјина. Из зоне  „Запад“ у Плзену прошли су пушком Аустрија и Мађарска, пиштољем Чешка и Швајцарска. Зона „Север“ одржана је у Добелеу у Литванији а квалификовали су се пушком Финци и  Норвежани, пиштољем Литванци и Пољаци. Осми учесник у Смедереву је Шведска и пушком и пиштољем као најбољи трећепласирани тим у свим групама.
-Организација оваквог такмичења представља велико признање Стрељачком савезу Србије и посебно Стрељачкој дружини Смедерево и Стрељачком савезу Смедерева. Ово није случајно, већ је последица одличне организације квалификација Лиге младих Европе прошле године у Смедереву на новом ваздушном стрелишту у спортској хали, на које могу да буду поносни сви грађани Смедерева и које је тренутно најбоље ваздушно стрелиште у Србији - истако је председник Стрељачког савеза Србије Синиша Машовић који је и председник Стрељачког савеза Смедерева.
У првом финалу Лиге младих Европе 2009. у Хелсингору у Данској српска репрезентација пушком у саставу Катарина Бисерчић, Борислав Мазињанин и Драгана Тодоровић освојила је златну медаљу.
У другом финалу 2010. у Болоњи Катарина Бисерчић, Борислав Мазињанин и Жарко Трифуњагић заузели су четврто место ваздушном пушком.
У трећем финалном турниру 2011. у Будви, српска репрезентација у гађању ваздушом пушком заузела је последње, четврто, место у групи и није са пласирала за полуфинале.
У четвртом завшном турниру у Вроцлаву 2012. репрезентација Србије ваздушном пушком је завршила на петом месту.
У  Смедереву 2013. репрезентација Србије ваздушном пушком освојила је на квалфикацином турниру зоне „Исток“ треће место, а селекција ваздушним пиштољем четврто и нису се квалификовале за финални турнир у Лашком у Словенији на коме су пушком тријумфовали  стрелци Русије испред Мађарске и Италије, а пиштољем Украјине испред  Чешке и Пољске.
У Лиги младих Европе учествују стрелци од 14 до 18 година пушком и пиштољем, у екипама које могу да буду само мушке, само женске, али и мешовите. До сада су Београд 2009. и Смедерево 2013. били домаћини квалификационих турнира групе „Исток“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 септембар 2014 14:58
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015