Logo
Одштампајте ову страницу

Арсовићева отворила "Олимпијски час" у Старој Пазови

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1andreaustarojpazovi2СТАРА ПАЗОВА a- Стрелац Андреа Арсовић, олимпијка Партизана, отворла је на централном платоу  у Старој Пазови “Олимпијски час” Олимпијског комитета Србије и “Кока коле” и дружила се са ђацима старопазовачких школа.


- Хвала вам на позиву, драго ми је што се „Олимпијски час“ одржава у граду у коме мој спорт, стрељаштво, има изузетну традицју и резултате. Недавно, на Шампионату света у Гранади где сам освојила прву олимписку визу за Србију и екипну бронзу ваздушном пушком са Иваном Максимовић и Катарином Бисерчић, гађала је у репрезентацији пушком и јуниорка старопазвачког Јединства Марта Биреш – рекла је Андреа Арсовић.- Радује ме што ћемо имати прилике да се дружимо и причамо о олимпизму и олимпијским играма. Велика је част што имам прилику да отворим ову лепу манифестацију.
Учеснике “Олимпијског часа” поздравила је и Биљана Чавић, начелница друштвених делатности општине Стара Пазова:
- Млади и талентовани људи су капитал сваке земље и сваког народа. Вредности које се негују у оквиру духа олимпизма јесу вредности које нажалост све више недостају овом нашем друштву. Зато ми као локална самоуправа подржавамо промоцију правих вредности са намером да их млади усвоје и прихвате као део свог одрастања. Желим да понесете нова знања и вештине као и да схватите колико је важно и лепо бавити се спортом.
Андреа Арсовић покушала је на “Олимпијској трибини” да новим другарима дочара како је спорт утицао на њен живот и да их мотивише да крену њеним стопама, док су најмлађи основци кроз ”Олимпијску бајку” учили о олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању.
Учесници “Олимпијског часа” имали прилику да науче и интересантне ствари из историје олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
1andreaustarojpazovisvizajedno4Гости Олимпијског комитета Србије у Старој Пазови били су и представници Олимпијског комитета Бразила, директор Бразилских школских игара, Едгар Хубнер и менаџер за омладински спорт, Андре Матос.
 Команија „Кока кола“ топ парнер олимпијског покрета у свету помаже Олимпијском комитету Стбије у организацији манифестација “Олимпијски час“, „ЕкОлимпјада“ и „Спортски изазов“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 септембар 2014 18:03
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015