Кућа Добрих Вести

Login

Арсовићева сада нишани кристални глобус

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1andreaproslavaБЕОГРАД - За Андреу Арсовић, прву српску спортисткињу  која је донела Олимпијском комитету Србије и Стрељачком савезу Србије олимпијску визу за Рио 2016, после Шампионата света у Гранади нема одмора, јер је очекује од  21. до 28. октобра финале Светског купа у Габали у  Азербејџану где се светска елита борити за кристалне глобусе Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ).


- То је лепо такмичење, јер учествује само по осморо најбољих у свакој дисциплини, освајачи медаља са Шампионата света као и прошлогодишњи победници и надам се да ћете и тада бити уз мене – рекла је Арсовићева, на лепој свечаности у ресторану „Петица“ на Ади Циганлији уприличеној поводом освајања олимпијске квоте и екипне светске  бронзане медаље ваздушном пушком са Иваном Максимовић и Катарином Бисерчић.- Драго ми је што сте се окупили у овликом броју. Желим да захвалим породици, пријатељима из репрезентације и Савеза, свим институцијама које су подржавале наш програм и, наравно, преставницима медија. Ово је била моја најуспешнија сезона, али уједно и једна од најтежих. Припреме за Светско првенство биле су права ноћна мора, али вратила сам се са бронзаном медаљом  и са првом квотом за моју државу. Тога успеха, истина, постала сам свесна тек после неколико дана. Надам се да ћемо до краја квалификационог циклуса успети да остваримо рекордан број квота, већи него на прошлим Играма у Лондону када смо имали осморо учесника .
1proslavamasovicstevanovicarsovicdonevic2И њен тренер Драган Доневић био је задовољан сјајном такмичарском годином:
– Заједно смо од 2007. и ово је једна од најбољих Андреиних сезона. На Светском купу у Минхену освојила је бронзу, постала је вицешампионка Европе ваздушном пушком у Москви а репрезентација, у којој су биле Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић,  је постала првак Европе са европским рекордом. Круна је било Светско првенство, освојила је олимпијску квоту и екипну бронзу и постигла најбоље резултате у сезони. Све то смо постигли зато што смо имали јаку подршку Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета, Стрељачког савеза Србије и нашег клуба Партизан. Захвални смо и Срећку Пејовићу, директору ССС, мојој колегиници из репрезентације Јелени Аруновић и психологу Марији Срећко која је помогла да Андреа успешно преброди проблеме с пушком који су је пратили  у већем делу године...
1proslvadonevicarsovicjuhasЛепом дружењу присуствовали су  и Јанош Јухас први тренер Андрее Арсовић и један од најтрофејнијих српских стручњака у историји стрељачког спорта који је био учитељ Сање Ивошев, Аранке Биндер, Немање Миросављева, Јасна Шекарић која је Србији донеле другу олимпијску визу, председник и потпредседник СС Србије Синиша Машовић и Обрад Стевановић, извршни директор ОКС Дамир Штајнер, репрезентативци Зорана Аруновић, Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић и други, спортски директор СС Србије Срећко Пејовић, тренер репрезентације Јелена Аруновић, генерални секретар СС Србије Ненад Петковић, бројни стрелци, чланови породице и пријатељи стрељачког спорта и представници медија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 септембар 2014 00:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија