Кућа Добрих Вести

Login

Борисављевићу титула "паповком"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1vojnickapuskaarhivaТРЕСТЕНИК - Радиша Борисављевић, стрелац дружине “Бошко Петровић“ из Ивањице освојио је шампионску титулу у гађању полуаутоматском пушком „паповком“ на Шампионату Србије који су успешно организовали вредни стрељачки радници из Трстеника предвођени Драганом Савићем.


У конкуренцији 20 стрелаца, Борисављевић је забележио резултат од 340 кругова али је злато освојио тек после распуцавања са Гораном Врановим из Металца (Бор) који је такође имао 340 кругова. Бронзани трофеј припао је прошлогодишњем вицешампиону Матеји Рацкову (“Радивој Ћирпанов”, Нови Сад) са 336 кругова, док су четврто и пето место заузели шампион из 2013. Мирослав Шегрт (“Радивој Ћирпанов”) са 333 и Драган Грозданов (Бечкерек, Зрењанин) са 327 кругова. Радисављевић је 2013. освојио титулу у гађању војничком пушком тростав 3 пута 10 метака.
Екипна титула припала је трећи пут узастопно (2012, 2013. и 2014) стрелцима дружине ”Радивој Ћирпанов” из Новог Сада 718 кругова. Дружина “Драган Јевтић Шкепо” из Горњег Милановца освојила је друго место са 692 круга, док су трећи били стрелци Металца из Бора са 690 кругова. Учествовало је пет екипа. Исти редослед био је и на прошлогодишњем шампионату, одржаном такође у Трестенику.
Другог дана Шампионата Србије у Трстенику, одржаће се такмичење у најстаријој стрељачкој дисциплини на овим просториума, војничком пушком. Планирано је чак 80 излазака на ватрену линију и две дисциплине 20 метака лежећи и тростав 3 пута 20 метака а огледаће се и ветерани (старији од 55 година) у дисциплини десет метака лежећи.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 27 септембар 2014 16:38
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија