Кућа Добрих Вести

Login

Арсовић, Аруновић и Микец победили, Величковић друга у Солину

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1dcsolinmikeciarunovicСОЛИН - Андреа Арсовић тријумфовала је ваздушном пушком, Зорана Аруновић и Дамир Микец ваздушним пиштољем, док је овим оружјем Бобана Величковић била друга првог дана турнира “Салона ДЦ опен” у Солину крај Сплита.


Српски стрелци освојили су и три екипне медаље - злато женска репрезентација пиштољем и две бронзе женска и мушка репрезентација пушком, тако да је укупни биланс  седам трофеја: четири златна, један сребрни и два бронзана.
Зорана Аруновић (Црвена звезда) ваздушним пиштољем је тријумфовала са  384 круга, друго место припало је Бобани Величковић репрезентативки Бора 030 са 383 круга,  трећа је била Мађарица Тоаби Сике са 382 круга, четврта Словенка Добравец са 381 кругом. док је Јасна Шакарић (Црвена звезда) завршила на петом месту са 378 кругова.
Првог дана резултати су рачунали за екипни део. Женска репрезентација Србије  је ваздушним пиштољем била убедљиво прва са 1.145 кругова испред Словеније са 1.111 и екипе домаћина Далмацијацемента из Солина са 1.101 кругом.
Дамир Микец (Полицајац)  је победио ваздушним пиштољем  са одличних 585 кругова. Срђан Јовановић (Раковица Велеимпекс) је заузео 21. место са 546 кругова.
Прва два места ваздушном пушком освојиле су власнице кристалних глобуса из финала Светског купа у Габали. Победила је српска олимпијка Андреа Арсовић (Партизан) која је, недавно,  у финалу Светског купа освојила “сребрни” кристални глобус ваздушном пушком. Имала је 414,7 кругова и претекла је Хрватицу Сњежану Пејчић, власницу великог кристалног глобуса за победу МК пушком тростав, која  је имала 413,8 кргова. Трећа је била Хрватица Павлић са 413,2 круга. На 12. место пласирала се Татјана Бањац (Нови Сад) са 408,6 кругова, док је у конкуренцији 40 такмичарки 24. била Сања Вукаишиновић (Нови Сад) са 404,3 круга.

1dcarsovic- Селекција Србија је у конкуренцији дама ваздушном пушком освојила треће место са 1.627,6 кругова иза загребачке Локомотиве и Далмацијацемента, али ово  је био “изнуђен” састав јер су гађале са Андреом Арсовић још две јуниорке Бањац и Вукашиновић. Слично је било и код мушке селекције где је у екипи био један јуниор – каже Драган Доневић један од тренера репрезентације.
Код мушкараца ваздушном пушком, Србија је била трећа са 1.847,6 кругова, иза Мађарске (1.859,3) и Словеније (1.849,6). Појединачно, најбољи пласман од српских стрелаца забележио је Немања Миросављев на шестом месту са 620,7 кругова. Незванично, Драган Марковић је имао 612,6 а Стефан Ватлес (обојица Нови Сад) 608 кругова. Најбољи је био Моичевић (Словенија) са 626,4 испред Мађара Пенија 623,4 и Бугарина Ризова са 622,9 кругова.
Другог дана турнира на коме учествују стрелци из Мађарске, Словеније, Бугарске Црне Горе, БиХ, Србије, Чешке, Италије и Хрватске, у недељу 2. новембра, по 32 најбоља са оба оружја гађаће појединачни део на “Салона опену” за трофеје и новчане награде.
Прошле године првог дана победиле су Арсовићева (пушка) и Аруновићева (пиштољ), Јасна Шекарић је била трећа пиштољем. Женска репрезентација Србије пиштољем била је и лане прва.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 01 новембар 2014 16:57
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија