Кућа Добрих Вести

Login

Рад пуном снагом на Војводину, у купу спектакл против Партизана

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1fkradkzsБЕОГРАД-Фудбалери Рада дочекују на стадиону Обилића на Врачару  трећепласирану Војводину у 13. колу Јелен супер лиге Србије у суботу 22. новембра у 13 часова.


- Максмално мотивисани улазимо у меч са Војводином која има одличан тим и у стопу прати Партизан и Црвену звезду – истакао је на конференцији за медије шеф стручног штаба Рада Милан Милановић.- Немамо повређених и жутих карона и то нас радује. У серији смо јаких мечева, али је пријатељско одмеравање снага са Чукаричким, иако није било голова, показало да има места оптимизму.
Рад, практично, није имао „домаћи терен“ у првом делу сезоне, јер је скоро све дерби сусрете играо на стадиону Обилића. Милановић посебно наглашава:
- Обзиром да смо, практично, били гости, јер стадион Обилића није наш, ако освојимо шест бодова до краја полусезоне, можемо да будемо задовољни. У четвртфиналу Купа Србије 3. децембра, извукли смо екипу Партизана  тако да нас чека још једно велико искушење, али и прави фудбалски спектакл. Најтежи су могући противник, али кад смо успели да избацимо Црвену звезду, сматрам да можемо и Партизан и да им се реванширамо за пораз у првенству. Екипа је зрелија тако да очекујем бољу игру него у шампионату. Ако погледамо остале парове наш дуел је, да тако кажен, финале пре финала, јер се састају Вождовац – Спартак (Суботица), Раднички (Ниш) – Јагодина и Чукарички – Војводина.
Милош Марковић, сјајни играч одбране Рада, је истакао да  је Војводина квалитетна  екипа са неколико врсних појединаца:
- Већину добро познајем, са некима сам играо и у Новм Пазару.  Лазар Веселиновић је сјајан „шпиц“, Војводина има и чврсту одбрану. Новосађани су играма у досадашњем току шампионату доказали да нису случајно у врху табеле. Јак протвник инспирише, уверен сам да ако пружимо оно пто можемо да ћемо доћи до позитивног исхода.
Рад је тренутно девети са 14 бодова (четири победе, два ремија).
На конфенцији за новинаре саопштено је да ће се у недељу 23. новембра у 13 часова на стадиону Рада одиграти утакмица у спомен на некадашњег првотимца Рада Владимира Пашића који је оставио дубок траг у српском и у европском фудбалу. После Бањице, Пашићева  фудбалска адреса је била Диселдорф јер је успешно носио је дрес немачке Фортуне. Пре десет година, 24. новембра 2004. Владимир Пашић је преминуо, али је остао заувек у срцима навијача Рада. У ревијалној утакмици састаће се Пашићеви пријатељи из играчких дана предвођени Зораном Батом Мирковићем и комбиновани састав „грађевинара“.  У 16 часова одржаће се и помен  цркви Светог Василија Острошког на Бањици. Два сина Владимира Пашића играју за  млађе селекције Рада.


Последњи пут измењено петак, 21 новембар 2014 14:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија