A+ A A-

Три пехара репрезентативцима Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1vecebalabanandejkoviczolnaizavarkoТРГУ МУРЕШ - Од четири пехара који се додељени за најбоље резултате у пријатељској утакмици куглашких кадетских и сениорских репрезентација Србије у Тргу Мурешу, три су припала репрезентативцима Србије.
 За најбољег куглаша у сениорској конкуренцији проглашен је Вилмош Заварко, најбољи куглаш света, који је са  658 чуњева, за 26 чуњева поправио стари рекорд куглане.


Код сениорки пехар је добила Јасмина Анђелковић за резултат дана - 621 што је пет чуњева боље од рекорда куглане.
Најбоља јуниорка била је српска репрезентативка Ангела Золнаи са 572 чуња и била звезда дана у апсолутној кадетској конкуренцији! На резултату могу да јој позавиде сви кадети јер је за најбоље играча  код кадета проглашен румунски репрезентативац Раду Балабан са 562 чуња!
1vecezavarkosatortomПризнање за „нај нај судију“ добио је хрватски интернационалац Иван Гавран. Размењени су и поклони између делегација као и играча и тренера.
Банкет на коме су додељена признања украсиле су српске кадеткиње које су предвођене Хермином Лукач уз песму „Данас нам је диван дан...“ унеле торту  укршену чуњевима и куглама  и слављеник Вилмош Заварко, који је данас напунио 27 година је „из цуга“ угасио свећице. Добио је и прегрш поклона, као и песму за срећан рођендан и од  домаћина, а изузетно укусна торта, коју су му купили кадети,  обрадовала је све љубитеље слаткиша.
1vecezavarkosapredtavncimaksrikssСениорске и кадетске селекције Србије забележиле су све четири победе првог дана пријатељског сусрета са Румунијом у Тргу Мурешу: сениори су победили са максималних 8:0, сениорке са 5:3, док су кадети и кадеткиње, који су играли „на чуњеве“ били  убедљиви: кадеткиње 2.108:2.234, кадети 2.178:2.217!


Последњи пут измењено недеља, 15 март 2015 00:00
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани