Logo
Одштампајте ову страницу

Популарна наука путује кроз Србију

Оцените овај чланак
(4 гласова)

4logooooБЕОГРАД – Центар за промоцију науке (ЦПН) је април 2015. посветио серији гостовања интерактивних научнопопуларних програма у више градова Србије.


Полазећи од идеје да наука треба да буде доступна свим грађанима Републике Србије, ЦПН је април 2015. потпуно посветио путовању кроз Србију. У бројним градовима које ће посетити током акције „ЦПН кроз Србију“, међу којима су Ниш, Зрењанин, Нови Пазар, Лазаревац, Крагујевац, Пожаревац, Суботица, али и Бањалука, ЦПН ће представити бројне научнопопуларне програме.


Мобилни програм ЦПН-а биће доступан посетиоцима у свом интерактивном и наjзанимљивиjем облику у виду радионица, научних демонстрациjа и експеримената, ЦПН трибина, мобилног ЦПН планетариjума, Хоризонта четвртком, новог концепта под називом Филозофија кроз Србију, али и кроз мноштво других формата по коjима jе Центар препознатљив.


Мобилни ЦПН планетаријум већ више од две године путује регионом, а планетаријумским пројекцијама је до сада присуствовало више од 27.000 посетилаца.


ЦПН трибине, најпосећенији трибински програм у земљи, бави се најразноврснијим темама из више области природних и друштвених наука, као и научних и друштвених феномена.
Кроз програм Хоризонт четвртком, ЦПН пружа подршку научној заједници, малим и средњим предузећима, цивилном друштву и свим заинтересованим грађанима да се укључе у програм Хорзонт 2020, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра.
Нови путујући програм Центра Филозофија кроз Србију настао је као резултат сарадње угледних професора Филозофског факултета у Београду и ЦПН-а.


Програм:


2. април

НИШ
Хоризонт четвртком: Како освојити Марија Кири грант?
3 - 4 април


НИШ


Фестивал науке "Наук није баук"
8. април


ПЕТНИЦА

9. април

 

НОВИ САД
Хоризонт четвртком: Хоризонт - Како су они освојили пројекат?
14. април


ПАНЧЕВО

Мобилни планетаријум ЦПН-а гостује у Основној школи Бранко Радичевић
15. април


НОВИ САД
ЦПН Трибина: Зашто вакцина нема алтернативу?
16. април


КРАГУЈЕВАЦ
Хоризонт четвртком: Хоризонт - Како су они освојили пројекат?
16 – 17. април


ЗРЕЊАНИН
Мобилни планетаријум: у удружењу Мост
22 – 23. април


НОВИ ПАЗАР
Мобилни планетаријум ЦПН-а гостује у Основној школи Бранко Радичевић
24. април


БАЊА ЛУКА
ЦПН трибина: Како ме је убио мој Фејсбук профил?
27. април


КРАГУЈЕВАЦ
Путујући програм „Филозофија кроз Србију“
27 – 28. април


БАТАЈНИЦА
Мобилни планетаријум: ЦПН-а гостује у Основној школи Бранко Радичевић
29. април


ПОЖАРЕВАЦ

Мобилни планетаријум ЦПН-а гостује у Основној школи Доситеј Обрадовић


ЛАЗАРЕВАЦ
Фестивал науке
30. април


БЕОГРАД
ЦПН Трибина: Како сам своју прабаку упознао са прадеком?

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 април 2015 22:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015