Logo
Одштампајте ову страницу

Часопис за промоцију науке „Елементи“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

element1111БЕОГРАД - Центар за промоцију науке представиће сутра илустровани часопис за промоцију науке “Елементи“.


Након четири године искуства у организацији научнопопуларних манифестација, сарадње са медијима и извештавања о науци, Центар за промоцију науке представља први домаћи илустровани часопис за промоцију науке, "Елементе", најавио је Центар за промоцију науке.


Почев од 25. јуна 2015. године, “Елементи” излазе двомесечно, на 108 страна, у издању Центра за промоцију науке, са идејом да постану нова платформа за целоживотно учење и једно другачије разумевање света.
Тим поводом, Центар за промоцију науке у Медија центру, у четвртак, 25. јуна, у 12 часова, организује конференцију за новинаре на којој ће говорити др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја. Садржај часописа, ауторе и идеју овог подухвата представиће Слободан Бубњевић, уредник „Елемената“.

 

Стратегију јачања научне писмености, као и шири контекст у ком се нови часопис појављује објасниће Иван Умељић, координатор Групе за издаваштво ЦПН. Модератор скупа је Невена Грубач из Центра за промоцију науке.

 

Часопис “Елементи” окупља научнопопуларне ауторе и научне новинаре из више домаћих и регионалних медијских кућа. Мада обрађује актуелна збивања и научна сазнања, садржај је писан лепим језиком, јасно и узбудљиво. Оригиналне илустрације домаћих цртача чине га не само лепим, него и јединственим на домаћем тржишту.


Међу учесницима конференције су и Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић, координатор Групе за издаваштво ЦПН Иван Умељић, и главни и одговорни уредник „Елемената“ Слободан Бубњевић.


Догађај се организује у Медија центру, са почетком у 12 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 јун 2015 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015