Logo
Одштампајте ову страницу

Teсла глобал форум – „Антропологија будућности“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kamppppБЕОГРАД – Овогодишњи Тесла глобал форум одржаће се на Фрушкој гори на Андревљу од 9. до 12. јула.


Тесла Глобал Форум је вишедневни мултимедијални догађај који се сваке године одржава у јулу, на неколико локација на Фрушкој Гори и у Новом Саду.


Манифестација се одржава у част и славу нашег великана Николе Тесле и посвећена је популаризацији науке, образовања, културе и духовности. Посебан догађај, у оквиру манифестације, је обележавање рођендана Николе Тесле (10. јул) у Матици српској у Новом Саду, када се истакнутим домаћим и светским личностима додељују Тесла награде  „Бела голубица“ и „Тесла Силвер Коин“.


Добитници ових признања су прослављени светски научници, књижевници, редитељи, новинари, УНЕСКО лидери... Међу њима је и амерички Нобеловац Роберт Карл са универзитета Рајс у Хјустону.


Посебно место у оквиру фестивала припада омладинском Тесла Сајбер Кампу, који ће ове године примити око 200 студената са домаћих и страних факултета. Тесла Глобал Форум је манифестација фестивалског карактера која окупља истакнуте научнике, професоре, уметнике, филозофе, социологе, писце, продуценте и музичаре да пренесу своја искуства и знање присутним студентима и широј јавности путем предавања, округлих столова, панел дискусија, тематских и креативних радионица.

 

Изложбе, концерти, филмске пројекције су изузетно важан део Тесла Глобал Форума, а као медијски партнер и ове године ће ,,Кућа добрих вести" извештавати своје читаоце о свим важнијим дешавањима на овогодишњој манифестацији, а касније и представити поједине учеснике кроз серију интервјуа.

 

                            fruskaaaaa

 

Тесла Сајбер камп


У оквиру манифестације Тесла Глобал Форум, одржаће се Тесла Сајбер Камп, који је у непосредном окружењу хотела Андревље, у периоду од 9. до 12. јула 2015. године.

                                                       
Тема овогодишњег Тесла Глобал Форума је Антропологија будућности. Намера је да се из различитих углова сагледа људско поимање будућности кроз историју. Разматраће се визије будућности наших великих и истакнутих претходника па до најновијих хипотеза о будућности модерне цивилизације.


Учесници ће имати прилику да на креативан начин допринесу дискусији и активностима (предавања, округли столови, радионице), да чују и усвоје нека вредна искуства и знања истакнутих предавача, да науче нешто ново из области која их занима и да се, уз све то, и добро забаве.

 

Форум се састоји од пет основних тематских сектора: наука, уметност, друштво, информационе технологије и екологија. У оквиру ових тематских целина формираће се креативне радионице, тако да ће учесници, по свом избору, моћи да изаберу у којој радионици желе да учествују.


Пријављени студенти ће у комуникацији са организаторима и волонтерима Тесла Глобал Форума бити упућени у све детаље везане за боравак у кампу и учешће на фестивалу.


Камп се састоји од великих шатора који имају по 4 (до 6) лежаја и опремљени су постељином и ћебадима. Ко жели може понети и личну врећу за спавање. Обезбеђена је и сва остала инфраструктура (тушеви, тоалети), неопходна за боравак у кампу.

 

                            teslasajberkampprava

Организатор безбеђује бесплатан аутобуски превоз из Београда и Новог Сада за долазак и за повратак са фестивала. Смештај и храна у кампу су бесплатни.


С обзиром на ограничен број места у кампу, пожељно је да се пошаље мотивационо писмо и биографија, како би се на што квалитетнији начин извршила селекција учесника.


За додатне информације можете се обратити волонтерима Тесла Глобал Форума, или контактирати организаторе путем и -мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  

ИЗВОР: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 јул 2015 12:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015