Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: Ставови науке о сеобама, егзодусима и насељавању Европе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

migrantiuuuБЕОГРАД - У зениту мигранстке кризе, која недељама потреса Стари континент на политичком, економском и безбедносном плану, отворена су бројна донедавно сасвим неочекивана питања о миграцијама.

 

Овај феномен се, са друге стране, опсежно проучава у читавом низу научних дисциплина, од географије, статистике и демографије до социологије и историје.

 

У потрази за решењима мигранстке кризе, Центар за промоцију науке је позвао домаће научнике да кроз разговор на ЦПН трибини одговоре на низ актуелних питања. Да ли су актуелна збивања први прилив више стотина хиљада људи у Европу у кратком периоду? Шта је и како изгледа демографска слика Европе? Како се мењала кроз историју? Како су мигранти долазили, а како мигрирали на нове континенте? Како је Европа насељавана у претходним вековима? Да ли унутрашње миграције још трају и како утичу на економију и међународне односе?

 

Трибина ће се одржати у Студентском културном центру, 17. септембра у 19 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 11 септембар 2015 22:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија