Logo
Одштампајте ову страницу

Петница расписала конкурс за младе таленте

Оцените овај чланак
(4 гласова)

petnica1243Истраживачка станица Петница расписала је конкурс за нови циклус програма у 2016. години, који је отворен до краја новембра
Петница, истраживачка станица позната широм света по свом раду с младим талентима, расписала је конкурс за нове снаге који траје до краја новембра.

 

Сви заинтересовани средњошколци из целе Србије, али и Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске, имају прилику да се током новембра пријаве за научнообразовне програме у Петници, који ће бити реализовани током наредне године.


Заинтересовани средњошколци, којима можда регуларан систем школовања није довољан, а воле астрономију, физику, електорнику, рачунарство, математику, биологију, хемију, геологију, медицину, социологију, антропологију, психологију, историју, лингвистику, археологију или графички дизајн добродошли су да се пријаве на конкурс Петнице. На конкурс је потребно послати формулар, аутобиографију, мотивационо писмо и есеј.


Истраживачка станица Петница већ 34 године успешно ради на образовању младих генерација које се занимају за природне, друштвене и техничке науке, и које желе да се усавршавају и праве прве кораке у науци.


Европске институције Истраживачку станицу Петница сврставају у водеће институције ове врсте у целој Европи, чему је допринела и реконструкција, изградња станице и опремање научном опремом од пре неколико година.


Након процеса избора, преко 1000 средњошколаца ће наредне године имати прилику да у Петници своје прве кораке у науци праве на најмодернијој опреми, а са њима ће радити најбољи млади научници из скоро свих института и факултета у Србији.


Истражите више о условима конкурсa OВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 10 новембар 2015 22:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015