A+ A A-

Награђена изврсна истраживачка достигнућа српских лекара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

medisavarsБЕОГРАД – Предузеће Medis је већ трећу годину заредом доделило међународне награде MedisAwards за изузетна апликативна достигнућа у медицини и фармацији.

 

Своје истраживачке радове ове годинепријавило је и 39 лекара из Србије, а од њих су се четири српска рада уврстила међу финалисте, објавила је компанија Medis.

 

Награду Medis Awards 2016 добили су дрсци мед Слађана Андрејевић, др мед., за подручје алергологије и др сци мед Срђан Љубисављевић, др мед., за подручје неурологије.


Додела наградаје одржана у конгресном и културном центру „Цанкарјев дом“ у Љубљани, где је око 400 окупљених истраживача, лекара, фармацеута, академика и других стручњака поздрави оректор Универзитета у Љубљани проф. др Иван Светлик.

 

 

Награде је победницима уручио генерални директор предузећа Medis,  Тоне Стрнад.


„Ове године већ трећи пут заредом имамо част да наградимо најбоља медицинска достигнућа у региону. У предузећу Медис смо у 27 година успешног пословања, на подручју медицине и фармације, установили да има много одличних истраживачких радова које пишу лекари и фармацеути, а њихова научна достигнућа већином остају непримећена и непрепозната у широј јавности. Уверени смо да заслужују признање јер значајно утичу на развој дијагностике и лечења, стога смо покренули међународну награду , која сваке године наилази на све већи одзив“, истакao је овом приликом Тоне Стрнад.


Поред два српска лекара која су победила у својим категоријама, међу финалистимаје билојош лекара из Србије: дрсци мед Катарина Милошевић, др мед., за подручје алергологије ипроф. др Слободан Јанковић, др мед., за подручје урологије.


Рекордан број пријава


Ове године су стручњацииз осам земаља – Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Македоније, Словеније иСрбије – на међународни конкурс за MedisAwards 2016 послалирекордни број пријава, чак 162 пријавеиз девет терапијских подручја медицине и фармације. Међународни жири признатих стручњака под водством председника жирија проф. др Матије Томшича, начелника Клиничког одељења за реуматологију у Универзитетском клиничком центру Љубљана, независно је прегледао све пријаве и одабрао19 финалиста а затим победнике за сваки од девет подручја: алергологија, анестезиологија, фармација, неурологија, офталмологија, педијатрија, пулмологија, реуматологија и урологија.


Победници из пет земаља


Награде у девет терапијских подручја добили су лекари и фармацеут из пет земаља:


• Алергологија: дрсци мед Слађана Андрејевић, др мед., Србија
• Анестезиологија: др Ален Протић, др мед., Хрватска
• Фармација: др Тања Дујић, Босна и Херцеговина
• Неурологија: др сци мед Срђан Љубисављевић, др мед., Србија
• Офталмологија: др Eva Lenassi, др мед., Словенија
• Педијатрија: др GergelyToldi, др мед., Мађарска
• Пулмологија: Дражена Срдић, др мед., Хрватска
• Реуматологија: мр Алојзија Хочевар, др мед., Словенија
• Урологија: др AttilaSzendrői, др мед., Мађарска


Међународна награда MedisAwards за медицинска достигнућаустановљена је 2014. Године од стране предузећа Medis са сврхом да награди посебна истраживачка достигнућа у клиничкој медицини и фармацији у овом делу Европе пошто њихов рад непосредно води напретку у дијагностици и лечењу различитих болести. Награде су се развиле у годишњи међународни конкурс за стручњакеиз медицине и фармације који су своје истраживачке радове представили на европскимили светским стручним конгресима или објавили у стручним публикацијама.


Свечаном церемонијом приликом доделе награда предузеће Медис намерава да допринесе већој препознатљивостидобитника награда и њиховом међусобном упознавању у овом делу Европе, чиме подстиче њихову сарадњу у истраживачком, научном и клиничком раду а све у циљу бољег квалитета лечења пацијената.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 01 децембар 2016 19:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани