Logo
Одштампајте ову страницу

Ко су лидери хотелске индустрије у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

trustickckiБЕОГРАД -  На гала вечери, одржаној 14. децембра 2016. у београдском хотелу Crowne Plaza додељена су јубиларна признања „Амбасадори добре услуге” најистакнутијим личностима и организацијама из света туризма и хотелијерства.

 

Ова угледна признања већ десету годину додељује „Туристички Свет“ у сарадњи са Удружењем за туризам ПКС, а под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

 

Орден „Амбасадор добре услуге“ И реда додељен је Новаку Ђоковићу, као признање за изузетан допринос имиџу наше земље у свету. Награду је уручио потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, а у Новаково име орден су примили његови родитељи, Срђан и Дијана Ђоковић.

 

Златне повеље „Амбасадор добре услуге” уручене су проф. др Миловану Станишићу – председнику Универзитета Сингидунум, Данилу Марићу – директору компаније Унионцлеан и Жарку Радуловићу – суоснивачу хотела Splendid Conference & SPA Resort из Будве, ком је такође додељено признање за деценијско трајање у изграђивању сопственог луксузног бренда и препознатљивих стандарда квалитета.

 

Јубиларно признање „Амбасадори добре услуге” припало је компанији УТП Морава из Чачка, поводом 70 година постојања, и београдском ИН Хотелу, за 10 година трајања. За лидера хотелске индустрије проглашен је Александар Василијевић, генерални директор Фалкенштајнер хотела из Београда.

 

                               nagradjeni

 

 

Награде су добили и најбољи хотелски менаџери у 2016: Немања Михајловић, директор продаје Metropol Palace хотела у категорији „Менаџер продаје“, Маја Реметић, ПР и маркетинг менаџер Хотела Соларис, Врњачка Бања у категорији „ПР и Маркетинг менаџер“, Саша Марјановић, менаџер рецепције хотела Тулип Ин Путник, Београд у категорији „Менаџер рецепције“, Јелена Вељановић, менаџер хотелског домаћинства хотела Envou, Београд, у категорији „Менаџер хотелског домаћинства“, Марија Николић, координатор  Велнес центра Ковиље, СБ Бања Ковиљача, у категорији „Велнес и СПА менаџер“ и Милан Петровић, F&B менаџер, хотела Србија, Вршац у категорији „F&B менаџер“.

 

Комнен Бакић, шеф кухиње ресторана Приме хотела Crowne Plaza, Београд понео је титулу “Chef of the year”,  а јубиларно признање “Chef of the decade” припало је Стамболу Гештамову, шефу кухиње хотела Парк.

 

Признања за нови квалитет добили су Етно насеље Врдничка кула, Врдник и Grey Хотел, Копаоник. Признање ПРЕСС звездица понели су Краљеви чардаци спа, Копаоник.

 

Награду за ексклузивни национални сувенир примила је фирма Марушка из Прељине, Чачак. Признање за медијског партнера хотелско-туристичке индустрије припало је САТ Медиа Групи, а признања за партнере хотелске а припала су фирми Winterhalter Gastronom YU, Београд и Угоститељско-туристичкој школи, Београд.

 

Почасни председник овогодишњег Стручног жирија за избор најбољих и најуспешнијих у хотелској индустрији у 2016. години је проф. др Слободан Унковић, емеритус.

 

На овом елитном догађају окупили су се хотелијери и њихови пословни пријатељи и колеге из земље и иностранства, као и представници институција, медија и дипломатског кора. Поводом десетогодишњице доделе признања „Амбасадори добре услуге“, гостима су представљени и сви досадашњи добитници ове престижне награде, а уручене су и захвалнице за вишегодишњу сарадњу са редакцијом часописа "Туристички Свет".

 

“Идеја организатора - редакције часописа „Туристички Свет“ је да ово еснафско окупљање, које је већ само по себи празник хотелске индустрије, већ у 2017. прерасте у традиционално дружење хотелијера и њихових пријатеља из земље и региона на крају успешне пословне године, дружење какво припадници ове амбасадорске професије и заслужују”, поручила је Љиљана Реброња, уредница часописа "Туристички Свет" и организатор овог скупа.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 16 децембар 2016 12:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015