Logo
Одштампајте ову страницу

Научницима уручене награде Привредне коморе Београда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

martaБЕОГРАД – Привредна комора Београда традиционално додељује Годишњу награду за најбоље докторске дисертације, магистарске тезе, мастер и дипломске радове, најбоље проналаске, дизајнерска решења и техничка унапређења, ради што квалитетнијег и успешнијег повезивања привреде и науке и афирмисања проналазачких, дизајнерских и иноваторских решења применљивих у привреди.


Годишње награде Привредне коморе Београда додељене су синоћ на свечаности у Скупштини града и добили су их аутори шест докторских дисертација, два мастер рада, два дипломска рада, као и креатори два дизајнерска решења и једног техничког унапређења.


Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић том приликомм је рекао да је намера Коморе да промовише знање и науку, као и да покаже да је знање потребно и привреди.


Ове године је конкурисалo 53 рада из области медицине, машинства, електротехнике, саобраћаја, телекомуникација, грађевинарства, архитектуре, шумарства, пољопривреде, економије, туризма, фармације, примењених уметности...


Један од основних критеријума при оцењивању радова је применљивост у привреди, са акцентом на економичност датог решења.


НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ


ДР МИРЈАНА Р. ЋУЈИЋ


Радионуклиди и тешки метали у земљишту у околини Термоелектране „Никола Тесла“ у Обреновцу: Фактори који утичу на њихиву миграцију – просторна дистрибуција – процена радијационог утицаја на живи свет. Рад је одбрањен на Факултету за физичку хемију, а ментори су били проф. др Шћепан Миљанић и др Снежана Даговић


ДР АЛЕКСАНДАР ЂУКИЋ


Моделирање емисије загађења кишног отицаја са урбаних сливова.Рад је одбрањен на Грађевинском факултету, а ментори су били доц. др Бранислава Лекић и проф. др Душан Продановић.


ДР БУДИМИР С. СУДИМАЦ


Термичке карактеристике и обликовани потенцијали вегетационих зидова у београдским климатским условима.Рад је одбрањен на Архитектонском факултету, а ментор је била др Александра Крстић Фурунџић.


ДР ГОРАН Ј. ДОБРИЋ


Мониторинг и дијагностика стања металоксидних одводника пренапона на бази анализе струје одвођења при радном напону мреже .Рад је одбрањен на Електротехничком факултету, а ментор је био др Златан Стојковић.


ДР СЛОБОДАН ТАНАСКОВИЋ


Клинички значај предиктивних фактора у настанку и лечењу каротидне рестенозе код пацијената након еверзионе ендартеректомије. Рад је одбрањен на Медицинском факултету, а ментор је био проф. др Ђорђе Радак, академик.


ДР НЕВЕНА ЧУЛЕ


Фиторемедијација загађених вода биљком canna indica l. и одабраним декоративним макрофитама. Рад је одбрањен на Универзитету у Београду, а ментори су били проф. др Драгица Вилотић и проф. др Зорица Средојевић.


НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ МАСТЕР РАДОВЕ


САЊА ПЕРШИЋ


Ситуационо – контекстуални и индивидуални фактори који доприносе опредељивању жена у Србији за руководеће позиције.Рад је одбрањен на Филозофском факултету, а ментор је била проф. др Миросава Ђуришић Бојановић


АЛЕКСАНДАР М. ДРАГУТИНОВИЋ


Увођење електро погона код аутобуса Икарбус ИК 112 И ИК 218.Рад је одбрањен на Машинском факултету, а ментор је био доц. др Саша Митић.


ЗА НАЈБОЉЕ ДИПЛОМСКЕ РАДОВЕ


МАРИЈA БУРЧУЛ


Анализа здравственог стања стабала платана у дрвореду у улици Булевар краља Александра са предлогом реконструкције.Рад је одбрањен на Шумарском факултету, а ментор је била проф. др Весна Голубовић Ћургуз


ЗА НАЈБОЉЕ ДИПЛОМСКЕ РАДОВЕ ОДБРАЊЕНЕ НА ВИСОКИМ ШКОЛАМА

 

ЂОРЂЕ ТОШИЋ


Лумен декоративна лампа - Рад је одбрањен на Високој школи струковних студија београдској политехници, а ментор је био Дејан Врачаревић


ЗА НАЈБОЉА ДИЗАЈНЕРСКА РЕШЕЊА 

 

ПЕТАР БЛАГОЈЕВИЋ

Столица „MUSE“


МАЈА БУЛАТОВИЋ


Вебсајт Универзитета у Београду - Архитектонског факултета (http://www.аrh.bg.ac.rs/)


ЗА НАЈБОЉА ТЕХНИЧКА УНАПРЕЂЕЊА


Нови систем производње кукуруза плаве боје зрна


Награду су добили: Јелена Ванчетовић, Софија Божиновић, Слађана Жилић, Драгана Игњатовић-Мицић, Ана Николић, Марија Костадиновић.
Годишњу награду за најбоље докторске дисертације, магистарске тезе, мастер и дипломске радове Привредна комора Београда додељује од 1968. године.


Традиционално, почев од 1975. године, Привредна комора Београда додељује и Годишњу награду за најбоље проналаске и техничка унапређења.


Године 1984. Годишњу награду Привредна комора Београда додељује и за најбоља решења у области дизајна (индустријско обликовање, графички дизајн, визуелне комуникације, ергономске и маркетиншке дизајнерске иновације) за област привреде.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКБ


Последњи пут измењено четвртак, 22 децембар 2016 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015