Logo
Одштампајте ову страницу

Државно првенство у ваздухопловном моделарству

Оцените овај чланак
(0 гласова)

avioniiiiiАероклуб "Нова Пазова" у недељу, 26. марта, организује Државно првенство у класи Ф1Н у Хали спортова у Новој Пазови. По завршетку националног надметања следи ревијално такмичење у подласи Ф1Н-150.


Већ пету годину за редом, АК "Нова Пазова" организује ово првенство. Овога пута очекују наступ 33 такмичара из Сомбора, Суботице, Београда, Земуна, Трстеника и Нове Пазове, а учешће на пратећем Купу Нове Пазове најавили су и моделари из Зрењанина и Косовске Митровице. Више од половине пријављених учесника су јуниори, што домаћине посебно радује, објавио је Ваздухопловни савез Србије.


"Наша хала је одавно позната готово свим такмичарима и зато очекујем да ће свако извући свој максимум.


У јуниорској конкуренцији ће највероватније доминирати Суботичани као најстарији и најснажнији, у оној најмлађој наравно наши малишани из Пазове, а међу сениорима мислим да практично нема аутсајдера. Наша хала спада у најнижу ФАИ класу са референтном висином испод 8 метара, тако да сви могу да добаце до плафона, а пошто сви имају квалитетне моделе онда је све могуће", каже Мартин Грубић из организације такмичења.


Поподневни Куп Нове Пазове у подкласи Ф1Н-150 ће бити реализован у онолико летова колико преостало време дозволи. "Ту ће надам се бити нових изненађења на тебели, јер увек када државно првенство прође како треба, поподне је атмосфера опуштена, сви су добро расположени а онда су и резултати сјајни", додаје Грубић.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015