Logo
Одштампајте ову страницу

Четврти форум социјалних иновација

Оцените овај чланак
(1 Глас)

saoicjala4343434Годишња регионална конференција Форум социјалних иновација одржаће се у четвртак, 6. априла у Малом позоришту “Душко Радовић” у Београду.


Конференцију организује Смарт колектив у сарадњи са организацијом NESsT, уз подршку Европске униије, Фонда за сарадњу TaiwanBusiness-ЕБРД и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).


Главни програм конференције Екосистеми социјалних предузећа у Хрватској и на Западном Балкану развијен је у сарадњи са организацијом NESsT, уз подршку Фонда за сарадњу TaiwanBusiness-ЕБРД и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).


У овом делу програма биће представљени резултати истраживања о мапирању екосистема социјалних предузећа у седам земаља региона и препоруке за грађење стимулативнијег окружења за развој социјалног предузетништва.


На отварању конференције говориће Невен Мариновић, директор Смарт колектива, Даниел Берг, директор за Србију, ЕБРД и Roxana Damachin-Tecu, портфолио директорка, NESsT.


На овогодишњој конференцији, заједно са водећим међународним и регионалним експертима из ове области, покушаће се одговорити на бројна питања: Шта су најчешћи изазови са којима се сусрећу социјални предузетници у Хрватској и на Западном Балкану? Који су нови модели финансирања социјалних предузећа у региону и Европи? Како можемо боље интегрисати концепт друштвеног утицаја у развој повољног окружења и инвестиционих стратегија?


Форум социјалних иновација је највећи годишњи догађај у Србији посвећен социјалном предузетништву и одрживости цивилног друштва.


До сада га је посетило више од 500 лидера из цивилног, приватног и јавног сектора који су имали прилику да слушају више од 80 говорника из 16 земаља.


Конференција се одржава од 9 до 16,30 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 април 2017 10:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015