Logo
Одштампајте ову страницу

Mај месец математике 2017

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pozivnicaaaaaБЕОГРАД – У организацији Центра за промоцију науке, у среду 10. маја, са почетком у 19 часова, отвара се шести по реду „Мај месец математике“.


Моћна математичка теорија вероватноће, настала из три века старе преписке два Француза који су покушали да математички докуче правилности у игри коцке, тема је шестог по реду „Маја месеца математике“. Под слоганом „Математика, моја шанса“, Центар за промоцију науке организује најмасовнију националну научнопопуларну манифестацију од 10. до 31. маја.


Отварање је заказано за среду, 10. маја, у 19 часова, у Научном клубу Београд. У оквиру отварања, посетиоци Научног клуба ће моћи да чују популарно предавање „Зашто волим математику“, које ће одржати др Стојан Раденовић, математичар чији су радови посебно допринели пласману Универзитета у Београду на Шангајској листи.


У богатом овогодишњем програму, Центар за промоцију науке је осмислио изложбу „Шансе“, која се током трајања манифестације налази на отвореном, у Кнез Михаиловој улици. Поред предавања и изложби, програм „Маја месеца математике“ укључује и трибине и радионице, као и забавне активности као што су турнири у играма јамб и флеш.


Највећа овогодишња атракција је „Математички шоу“, први међународни математички шоу-програм организован у Србији, који се одиграва у Великој сали СКЦ-а у Београду 16. маја. У оквиру петочасовног програма, од 17 до 22 часа, учествују Џејмс Тентон из САД, Колм Малкајхи и Колин Рајт из Ирске, Бен Спаркс из Велике Британије, Кристоф Фењеси из Мађарске.

 

 

Предавања су на енглеском језику, уз обезбеђен превод.


Програм „Маја месеца математике“ није ограничен само на Београд. У местима широм Србије, а посебно у тринаест Научних клубова, организује се читав низ популарних предавања, радионица, изложби и разговора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 мај 2017 21:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015