Logo
Одштампајте ову страницу

Српски тим отпутовао на Тајланд, на Међународну хемијску олимпијаду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SrbiiibiibБЕОГРАД - На Међународној хемијској олимпијади, која ће бити одржана од 6. до 15. јула на Тајланду, Србију ће представљати четворо гимназијалаца: Андреј Кукурузар, Дамјан Чубраковић, Анамарија Николетић и Андреј Ковачевић.

 

Андреј Кукузар је ученик сомборске гимназије “Вељко Петровић”, Дамјан Чубраковић и Анамарија Николетић су ученици београдске Математичке гимназије, а Андреј Ковачевић похађа Ужичку гимназију. Све припреме за олимпијаду прошао је и још један ужички гимназијалац Игор Топаловић, који је био резерва у тиму.

 

У пратњи ментора из Српског хемијског друштва,професора Душана Сладића са Хемијског факултета у Београду и професора Ника Радуловића са ПМФ-а у Нишу, наш тим путује на најпрестижније такмичење средњошколаца из хемије,захваљујући подршци КПМГ Београд, који је за све обезбедио авионске карте за такмичења, котизације и пратеће трошкове.

 

Српски гимназијалци су са прошлогодишње олимпијаде донели четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 08 јул 2017 22:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015