Кућа Добрих Вести

Login

"Тесла фест" у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

teslaТридесетпрви "Тесла фест", Међународни фестивал иновација знања и стваралаштва одржаће се од 12. до 15. октобра у Новом Саду.

У оквиру фестивала сваке године своје проналаске, иновације, нове производе, технологије и пројекте изложи неколико стотина индивидуалних проналазача, младих талената, студената, предузетника, школа, факултета, института и предузећа из земље и иностранства. На Тесла фесту се организује и Међународна конференција о интелектуалној својини.

У оквиру фестивала посетиоци ће имати прилику да погледају изложбе иновација, проналазака, нових производа и технологија, као и изложбу индустријског дизајна, жигова итд. Организовано је и такмичење- смотра техничког стваралаштва под називом "Иновациони потенцијали младих".

 

Тесла Фест се сваке године отвара на дан који проналазачи у Србији обележавају као Дан Николе Тесле и Дан проналазача Србије.

Савез проналазача Војводине је основао "Тесла фест" као прикладну форму чувања успомене на ненадмашног генија и највећег светског проналазача. На фесту за протеклих 29 година такмичило и учествовало на хиљаде проналазача и младих талената са својим идејама и проналасцима из Србије и још 25 земаља широм света. Одржано је на десетине научно стручних скупова, трибина, конференција посвећених интелектуалној својини, проналазаштву и Теслином делу. Многе филмске, позоришне представе, свечане академије, књижевне вечери и ликовне изложбе посвећене су Тесли.

 

Додела награда и признања међународног жирија је 15. октобра у 15 часова у свечаном салону СПЦ Војводина. Тесла фест помогли су Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, градска управа за привреду Новог Сада, Покрајински секретаријат за образовање, порписе, управу и националне мањине.


Последњи пут измењено уторак, 10 октобар 2017 00:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија