Logo
Одштампајте ову страницу

Kонференција младих научника „Корак у науку“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

INOVACIJAaaaaБЕОГРАД - Регионална конференција младих научника „Корак у науку“ отворена је данас у Истраживачкој станици Петница у Ваљеву.

 

Конференцију је отворила премијерка Ана Брнабић.

 

„Корак у науку“ је централни годишњи догађај Истраживачке станице Петница, када током четири дана приближно 200 учесника – средњошколаца, студената и научника дискутује о резултатима 110 истраживачких пројеката из 15 научних области, који су реализовани ове године у Петници.

 

 

Поред резултата научних пројеката, које су менторисали млади научници, биће представљене и мале иновације из области роботике, програмирања, биотехнологије.

 

Своје резултате представиће и средњошколци из региона, односно из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

 

 

Истраживачка станица Петница је самостална независна институција која се бави развојем научне културе, научне писмености, образовања и културе.

 

 

Активности Петнице су  највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обуку наставника у новим техникама, методама и садржајима у области науке и технологије.

 

 

Извор: srbija.gov.rs


Последњи пут измењено петак, 24 новембар 2017 13:35
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015