Кућа Добрих Вести

Login

Александра најбоља међу вршњацима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sosinnnnnnБЕОГРАД - Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну, на Бежанијској коси био домаћин турнира у шахау за децу и младе са инвалидитетом који се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом и већ десету годину заредом окупља најмлађе припаднике ове популације оба пола и свих видова инвалидитета, објавио је Спротски савез особа са инвалидитетом Београда (СОСИБ).

 

Ове године је ова, по много чему јединствена манифестација,  која је одржана 23. новембра, окупила 37 девојчица и дечака, ученика неколико основних и средњих школа, као и установа дечије, социјалне и здравствене заштите – „ Вељко Рамадановић“, „Радивоје Поповић“, „Драган Ковачевић“, „др Драган Херцог“, „Миодраг Матић“ Средња медицинска школа „Београд“, Специјална болница за церебралну парализу и развојну неурологију, као и ученици школе „Милан Петровић“ из Новог Сада а у предивном амбијенту радости игре и дружења је најбоља била Александра Ивковић, ученица Средње медицинске школе „Београд“, која је освојила прво место и победнички пехар испред другара из своје школе Ненада Алексића и Божидара Ђелића  ученика Школе за децу оштећеног вида „Вељко Рамадановић“.

 

Иначе организатор турнира био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Удружењем станара Дома и шаховским клубом „Погледи“ а његово одржавање подржао је и омогућио Град Београд, Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријат за социјалну заштиту док су додатну радост деци приредили и обрадовали их својим поклонима Атлантик – група „Соко Штарк“, Пицерија „Голуб“ и Пекара „Тома“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 новембар 2017 14:59

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија