A+ A A-

Buffer dance-tech перфрорманс у Битеф театру

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bieterdesterБЕОГРАД - Buffer dance-tech перфрорманс биће одржан 17. фебруара у 20 часова у Битеф театру.

 

Бавер (Buffer) је денс тек (dance-tech) перформанс чија се премијера одиграла 19. јануара у Битеф театру. Реч је о ауторском пројекту Изванредног Боба, медијског уметника и резидент виџеја клуба Драгстор, креираном за четворо плесача у хај-тек окужењу. У улози наратора се појављује познати београдски уметник, Ненад Џони Рацковић, о чијем уметничком опусу можете да читате у новој монографији коју је издала независна уметничка асоцијација “Ремонт”.

 

Изванредни Боб поставља “Бафер” у тренутку испитивања могућности о животу у симулацији.

Четворо плесача се затиче у кореографији светла и видео пројекција, амбијенту заокруженом оригиналном електронском музиком компонованом за перформанс. Плесачи анимирају светло кроз патерне који се склапау и расклапају у циљу симулације виртуелног простора у парапростору у ком граница између стварног и медијатизованог није јасно одређена.

 

Метанаратив овог перформанса је убрзање времена условљено технолошким сингуларитетом у којем се конотира реално време, слоу-моушн, дежа ви, флешбек, флеш форвард, синхроницитет, анахронизам и акронично време.

 


У пројекту учествују играчи и играчице Битеф денс компаније: Тамара Пјевић, Бранко Митровић, Ана Гликсман и Никола Живковић. Оригиналну музику за перформанс су компоновали Петар Мирковић и Страхиња Бегановић. Петар Мирковић је музичар и дизајнер звука који наступа под псеудонимом А//О. Страхиња Бегановић ствара електронску музику под псеудонимом HETEM.

 


У перформансу BUFFER играчи интерреагују са технологијом, стварајући био-технолошки екосистем у којем једна страна ипак доминира над другом. Интелигентна расвета, ласери, адресабилне лед траке које су хаковане да пројектују видео материјале И други сценски ефекти стварају амбијент у којем играчи анимирају светло у реалистичне анимације које нису симулиране већ хиперреалне.


Изванредни Боб је награђивани медијски уметник који комбинује генерички видео, електронску музику, светлосне ефекте и интерактивне технологије у својим перформансима. До сада је наступао у Мексико Ситију, Монтреалу, Њујорку, Сан Франциску, Лондону, широм Европе и региона.

 

Пројекат су подржали Филмски центар Србије, Sajeta - Art & Music Festival и Драгостор Београд (Drugstore Beograd).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 фебруар 2018 20:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани