Кућа Добрих Вести

Login

Савезима 145 милиона из ребаланса буџета

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ministarka-granski-savezi-uvodnaБЕОГРАД - Министарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић одржала је састанак са председницима и генералним секретарима гранских спортских савеза Србије. Представила је ребаланс буџета за 2012. и програм реализације буџетских средстава до краја године. На основу тога до краја године биће исплаћено гранским спортским савезима 144.570.900 динара, па ће, тако, добити износе по већ потписаним уговорима за редовне програме, док ће се за спортске кампове направити анекси уговора на већ исплаћене, али умањене, износе.

- Осим директног буџетског финансирања спорта, које је из године у годину све обимније, присутно је значајно улагање у спорт и спортске активности из средстава буџета покрајине Војводине као и из буџета јединица локалне самоуправе.

Међутим, морамо да се понашамо домаћински, због тога ћемо инсистирати на увођењу још ефикаснијег и квалитетнијег система контроле трошења средстава.
На том пољу пружићемо сву помоћ гранским савезима, али очекујемо од њих да наменски користе средства у складу са прописима - истакла је Алиса Марић.

Министарка Алиса Марић је говорила и о васпитној улози спорта у друштву:

- Врхунски резултати, а пре свега одговорно, спортско понашање спортиста и поштвање спортског духа на борилиштима, су веома важни у представљању
Србије у свету. Такође, такви спортисти су најбољи узор младима јер промовишу упорност у раду, борбеност, поштење, а то су вредност које је неопходно неговати и у друштву.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, изразили су задовољство добром сарадњом са Министарством омладине и спорта Србије. Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић захвалио се у име гранских спортских савеза Србије на враћају средстава, која ће им помоћи да испуне раније преузете обвезе из својих програма:

- Сви савези до краја године имају по међународим календарима још доста такмичења. Ова средства ће помоћи да планове испунимо и да обезбедимо
припреме како би наши асови отишли потуно припремљени. Сваки успех спортиста је и велики допринос представљању Србије у најлепшем светлу у свету.

Приствовали су представници 93 гранска спортска савеза.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 октобар 2012 02:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Више из ове категорије Српски ђаци јуре Гинисов рекорд »

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија