Кућа Добрих Вести

Login

Највећа гастро манифестација на отвореном 8. и 9. септембра у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sampanjioioioioioДруго међународно кулинарско такмичење Vojvodina Culinary Cup“ биће одржано 8. и 9. септембра у Лиманском парку у Новом Саду, као део дводневног фестивала гастрономије „Укуси Војводине 2018“.

 

Надметање врхунских мајстора кухиње представљаће највећу гастрономску манифестацију на отвореном простору икад организовану на тлу Војводине. Очекује се учешће више од стотину кувара из 15 удружења из Србије и света, међу којима су и чланови Светског MasterChef удружења из Лондона.

 

За оцену најбољих јела задужен је жири интернационалних судија сертификованих од Светске асоцијације шефова кувара, која окупља 12 милиона чланова, а председник жирија је Гери Филби, потпредседник овог удружења.

 

У амбијенту Лиманског парка током два дана викенда најбољи кувари показаће своје умеће у неколико категорија: у припремању модерног јела на војвођански начин, у спремању пасте и речне рибе, у припреми ресторанског дезерта... све од намирница из Војводине.

 

У категорији Најбољи кувар фестивала учесници ће од задатих намирница које ће добити непосредно пред такмичење, у року од 50 минута морати да припреме врхунско јело, које ће оценити стручни жири.

 

Организатори Другог такмичења „Vojvodina Culinary Cup“ су Интерфест и HoReCa асоцијација Крагујевац.

 

Извор: Туристички свет/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 август 2018 14:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија