Logo
Одштампајте ову страницу

Најчешће грешке које правимо приликом избора дестинација

Оцените овај чланак
(2 гласова)

papagajjjjjjКада говоримо о одмору,већина људи мисли да је довољно само замислити дестинацију која нам је у ценовном опсегу и да ће путовање изгледати као са разгледнице.

 

 

Напротив, свако путовање захтева бар неке припреме како би одмор на крају заиста био леп, а не низ непредвиђених околности. А оне могу бити најразличитије...

 

1. Проверите када је сезона

 

Наравно да сви знамо да скијање на Алпима није препоручљиво у јулу, баш као што ни Јадранско море није баш најидиличније средином новембра. Али то знање нам некако испари из главе када размишљамо о далеким дестинацијама, које увек замишљамо са палмама, белим пешчаним плажама и воћним коктелом без обзира на доба године. И ови тропски рајеви имају сезоне када их треба обилазити, а то су – сезоне олуја. Карибе треба избегавати између августа и октобра, Маурицијус између јануара и марта, а Бали између децембра и фебруара.

 

2. Спознајте могуће ризике

 

Свака популарна дестинација има своје начине како да извуче новац од туриста. Праг је познат по томе да свака мењачница има свој курс и да је он лошији како идете према центру. У арапском свету ће вас „опељешити“ продавци ако се не цењкате. Џепароши су специјалитет метропола, а посебно их се треба пазити у Риму и Барселони. Распитајте се о стварима које су за избегавање пре него што кренете.

 

3. Купујте карте паметно

 

Генерално се сматра да је најбоље време за куповину карата између 21 и 121 дана пре пута. Међутим, постоји још боље време за куповину, а то су промоције. Ако сте флексибилни по питању тачне локације, а добро информисани, можете далеке дестинације посетити по цени просечног цитy бреак-а у Европи. Уколико сте планирали да путујете у децембру или првој половини 2019, од 6. до 20. децембра 2018. Аир Франце покреће празничну промоцију и нуди одличне услове за дестинације попут Лос Анђелеса, Чикага, Лиме, Бразила, Маурицијуса, Доминиканске Републике и Јужне Африке. Тако до Пунта Кане и натраг можете летети за 526 евра, до Хаване за 531 евро  или Рија за 569 евра.

 

Извор: Туристички цвет/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 15 децембар 2018 21:48
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015