Logo
Одштампајте ову страницу

Златибор добија нове садржаје

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dedarodjak343434У сусрет новој туристичкој сезони на Златибору се креће са радовима на уређењу улица и зелених површина, а настављају се и грађевински радови на згради Омладинског културног центра.

 

Такође је планирано да са доласком априла почне изградња спортског парка чија се локација налази преко пута зграде ТО Златибор.

 

Општина Чајетина ће и ове године уложити значајна средства у инфраструктуру како центра Златибора, тако и свих дестинација Општине. Оно што ће обрадовати љубитеље одмора на планини Златибор јесу нови садржаји.

 

“Навикли смо из сезоне у сезону, из године у годину, да наше туристе обрадујемо неким новим садржајима и тако ће бити и ове летње сезоне. Очекујемо да пре летње сезоне буде отворен Омладински културени центар који се налази у близини ТО Златибор. То је мултифункционални објекат који ће у свом саставу имати салу за позоришне представе и биоскопске пројекције, библиотеку, галерију, конгресне сале… Заиста се надамо да ће у летњој сезони ова зграда бити 100 % у функцији”, каже Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

 

Арсен Ђурић, заменик председника Општине Чајетина, надовезује се говорећи о даљим планираним активностима за које је општина Чајетина и ове године издвојила значајна средства.

 

“Значајно је то што само у јануару купили спортску халу на Златибору и преузели је и где ћемо уложити средства за адаптацију, односно регулисање грејања у тој хали и још нека уређења, као и у смештајне капацитете, тако да ће то свакако постати један озбиљан спортски ризорт с обзиром на спортске терене који се налазе у непосредној близини хале, саму халу уз пратеће садржаје. Највећи број термина је већ за читаво лето резервисан тако да ћемо и ове године имати велики број кошаркашких екипа на припремама на Златибору. Свакако, ту је и изградња Спортског парка преко пута ТО Златибор чија изградња би требало да почне почетком априла. Ту ће бити доста садржаја за најмлађе и мислим да ће то бити веома функционалан парк како за госте који долазе на Златибор, тако и за људе који ту живе”, објашњава Ђурић.

 

Такође ће се радити на изградњи нових и реконструкцији постојећих улица као и пешачких и бициклистичких стаза све у жељи да и суграђани, и гости који долазе на ову планину буду задовољни, као и да се овим и сличним садржајима освоји пажња оних који први пут посећују Златибор.

 

Извор: Туристички цвет/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 април 2019 15:40
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015