Logo
Одштампајте ову страницу

Туристички бум у Кладову: Бродом до Румуније за 15 минута

Оцените овај чланак
(3 гласова)

brodkladovovooooooКладово је у последње време први избор за многе туристе, пре свега због близине Дунава, али и бројних знаменитости и занимљиве историје, те су у јеку сезоне попуњени сви смештајни капацитети, а од недавно је уведена и међународна бродска линија између две државе, Србије и Румуније, једина у нашој земљи.

 

„Ради се о вожњи бродом Хоризонт од Кладова до Турн Северина и назад која траје око 15 минута и која се одржава три пута дневно. Промо период почео је у четвртак 20. јуна и трајао до недеље 23. јуна и у та четири дана имали смо око 2.500 путника”, каже за еКапију Петар Јовановић из Хоризонт туриста и додаје да је било више Румуна који су посетили Кладово, него обрнуто.

 

Превоз бродом од Кладова до Турн Северина отказан је данас и сутра (24. и 25. јун) због најављеног лошег времена, али организатори овог занимљивог путовања већ од среде 26. јуна, најављују нове туре.

 

“Очекујемо велико интересовање, јер су људи на ово дуго чекали. Цена карте у једном правцу је 400 динара, док је повратна 600 динара”, каже Јовановић.

 

Задовољни су и у ТО Кладово, одакле за еКапију кажу да се надају да ће увођење јединствене линије довести нове госте, јер је до сада између два града једина веза био такси превоз, с обзиром на то да ни аутобуске линије нису редовне.

 

“У јеку туристичке сезоне код нас је све пуно и хотелски смештај који прима око 350 гостију, али и приватни смештаји у којима је око 500 лежајева. Свако ко има вишак простора окренуо се издавању смештаја за туристе. До сада имамо 65 објеката приватног смештаја, али и велики број чека на категоризацију”, кажу из ТО Кладово.

 

Из Туристичке организације наводе да се надају да ће вожња најмлађим бродом у Србији донети нове туристе из Румуније.

 

Хоризонт је конципиран као брод високе туристичке класе и идеалан је за панорамско разгледање Дунава и околине, а капацитет му је 180 путника.

 

Недавно је Кладову на међународној конференцији одржаној у Аустрији, на којој је формирана Мрежа за одрживу мобилност и туризам дуж Дунава са седиштему Линц у, додељен статус Бисер-Дунава, јер испуњава критеријуме одрживе мобилности у туризму. Осим Кладова, статус Бисер-Дунава добило је још свега 10 дестинација, од Улма у Немачкој до делте Дунава у Румунији.

 

Извор: E-капија


Последњи пут измењено уторак, 25 јун 2019 11:08
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015