Logo
Одштампајте ову страницу

Прва сертификована корона фри плажа у Грчкој

Оцените овај чланак
(2 гласова)

plazаdfdfdfdfdfПрва сертификована плажа 100% Covid free у Грчкој се налази на острву Крит. Често се за плажу Матала може чути да је једна од најлепших на целом острву.

 

Захваљујући ангажовању општинских власти и осталих надлежних институција, плажа Матала је значајно модернизована. На тај начин се прави јединствени модел за целокупно острво, преноси Фласхнењс.

 

Ако се то примени у будућности, цело осрво може ући у нову еру, захваљујући једној од најпознатијих критских плажа, која је постала синоним за љубав, безбрижност и мир. Наравно, почетак није био једноставан.

 

А све је кренуло од изградње и обнове инфраструктуре. Сви постојећи објекти су максимално модернизовани. Сада се на овој плажи налазе лежаљке од рециклираних материјала, сунцобрани израђени од приордних, еколошких натеријала, кабине за туширање, свлачионице, модерни тоалети и садржаји који су прилагођени особама са инвалидитетом. Све то су тек поједини сегменти инфраструктуре који се нуде на плажи Матала.

 

Најпре због кристално чистог мора, а затим и због богатог садржаја и наравно модернизације целокупне инфраструктуре, ова плажа на Криту је поносни носилац Плаве заставе, која се додељује на нивоу Европске Уније.

 

Међутим, није само зато Матала окарактерисана као 100% Covid free плажа.

 

Сви објекти и сав садржај се прописно дезинфикују. На целој плажи су јасно истакнути знаци за дезинфекцију, а све прописане мере донете током пандемије корона вируса се у потпуности поштују, тако да је боравак туриста максимално сигуран.

 

У том контексту су се општинске власти одлучиле да у току наредне седмице организују чувени фестивал, који неће личити на оне који су били организовани ранијих година. У току су припреме и комплетна реорганизација, коју води тим врхунских стручњака.

 

А до тада су све надлежне службе у приправности са циљем спровођења акција зарад јачања и подстицања туристичког производа.

 

Извор: Srbijadanas

 


Последњи пут измењено среда, 05 август 2020 15:44
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015