Logo
Одштампајте ову страницу

Египатски медији о посети новинара из Србије Египту

Оцените овај чланак
(5 гласова)

egiptvjuzuuuuuu КАИРО - Египатски медији известили су о посети делегације новинара из Србије, која је од 28. новембра до 5. децембра боравила службено у Египту,  у оквиру програма „Fam Trips“, који Министарство туризма и антиквитета те земље организује за промоцију египатског туризма и привлачење туриста у Египат.

 

Делегација медија из Србије се тренутно налази у Хургади, а затим путују у Луксор. Упознати су са мерама предострожности и прописима о хигијенској безбедности које спроводи египатска влада како би осигурала сигурност грађана, туриста и радника у туристичком сектору, од обнављања долазног туризма у Египат прошлог јула, објавио је Egypttoday. 


Шеф сектора за међународни туризам у Египатском одбору за промоцију туризма Магед Абу Сидира (Head of the International Tourism Sector at the Egyptian Tourism Promotion Board Maged Abu Sidira), предочио је да у делегацији учествује 12 искусних новинара, уредника, званичника медија и утицајних инфлуенсера на друштвеним мрежама из Србије, а да је ова посета организована у координацији са египатским амбасадором у Београду.



                             CRKVA


Истакао је да су током боравка делегације у Хургади обишли град, а поред крстарења бродом, током којег су уживали у живописном колориту Црвеног мора, топлом и сунчаном времену, посетили су и новоотворени Музеј Хургаде, марину, Велику џамију и Коптску цркву. 

Чланови делегације такође су провели време у разним морским активностима, укључујући роњење,  где су уживали у лепоти богатог морског живота Црвеног мора; коралних гребена и ретких риба живописних боја. 

Додао је, такође, да је током поморског путовања делегација позвана на ручак на броду, како би пробала специјалитете египатске кухиње и своја лична искуства пренела српском тржишту. 

 

                              NA BRODU SLIKA

 

Абу Седира је предочио да је делегација провела један дан на излету у Луксору, где су посетили  храмове Карнак, Деир ел-Бахари, Долину краљева, храм прве жене фараона Хатшепсут (Hatshpsut) и статуе Мемнона.

Током посете Хургади и Луксору, чланови делегације похвалили су мере предострожности и хигијенске прописе које примењују хотели и други туристички објекти, музеји, археолошка налазишта и египатски аеродроми, а које су лично искусили.

Истакли су, такође, да ће о свом искуству писати у српским медијима и разговарати о томе са својим пријатељима и породицама и подстаћи их да посете Египат.

Абу Седира је објаснио да је посета делегације новинара Музеју Хургаде и Луксору организована у оквиру новог тренда Министарства туризма и антиквитета у повезивању разоноде и културе; наводећи пример да се египатске прелепе плаже, са свим њиховим активностима, повежу са културним туризмом, задовољавајући на тај начин све потребе туриста и повезујући обале Црвеног мора са археолошким налазиштима у долини Нила и Горњем Египту.

С тим у вези, делегација је обавештена да је, поред Музеја Хургаде, који је отворен прошлог фебруара, Музеј Шарм Ел Шеика, такође, отворен прошлог октобра као први археолошки музеј у том граду на истоку Египта, на крајњем југу полуострва Синај. 

Посету Египту делегација ће закључити посетом градовима Каиро и Гиза, где ће обићи пирамиде у Гизи, Стари Каиро, Цитаделу Салах ал-Дин и Египатски музеј у Тахриру.

Планирано је да се делегација састане са низом званичника Министарства туризма и старина, како би их обавестили о напорима које је египатска држава уложила у пружање подршке сектору туризма током кризе ЦОВИД-19, као и о објектима које Египат пружа ради подстицања главних међународних туроператера да организују путовања грађана својим земаља у обалне туристичке губерније.

 

Извор: Кућа добрих вести/Egypttoday

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 07 децембар 2020 14:33
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015