Кућа Добрих Вести

Login

МАНИФЕСТАЦИЈА: Ледена шума у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

LEDENASUMADFDFDFDF„Ледена шума“ је најдужа зимска манифестација у Србији која се традиционално одржава током децембра и јануара месеца у Дунавском парку, у Новом Саду, а својим амбијентом и програмским садржајима сваке године окупља преко сто хиљада посетилаца из земље и иностранства.

 

Шеста по реду манифестација „Ледена шума“ ће се ове године одржати у периоду од 17. децембра 2021. године до 16. јануара 2022. године а на програму нас у духу празничних традиција и добре забаве очекује мноштво културних дешавања, едукативних дружења, изложбених активности и хуманитарних сусрета.

 

У саставној понуди „Ледене шуме“ налази се велико и лепо уређено клизалиште које се простире на 1300 м2 и које се састоји из централног, наткривеног дела и његове пратеће, кружне стазе која је постављена око језера у Дунавском парку. Као такав, овај капацитет представља најмодерније клизалиште у региону на коме је посетиоцима омогућена забава и рекреација на леду и на температурама до 15 степени.

 

Поред клизалишта посетиоцима је на располагању и кафе а на самом улазу у „Ледену шуму“ налази се и „Снежни град“- зимски базар који је намењен презентацији локалних уметника и занатлија као и промоцији војвођанских специјалитета и зимских деликатеса.

 

Узевши у обзир да је „Ледена шума“ место сусрета свих генерација и да је посећују како клизачи тако и они који то нису, уз подршку града Новог Сада и осталих партнера, на пројекту програмом манифестације, обухваћени су садржаји као што су концерти класичне музике, наступи савремених бендова, ди-џеј наступи, уметнички перформанси, едукативне радионице за децу и одрасле, дечије анимације на леду и још много тога занимљивог.

 

Традиционални дочек Дечије Нове године одржаће се 31.децембра у дневном термину са програмом прилагођеном најмлађим посетиоцима.

 

Истовремено, у оквиру програма друштвене одговорности, „Ледена шума“ ће и ове године иницирати и учествовати у бројним хуманитарним акцијама, које имају за циљ да у празничном периоду прикупе средства за најугроженију децу из Војводине и Србије.

 

У циљу популаризације рекреативног клизања као забавног зимског спорта, сатницом на леду омогућена је и бесплатна школа клизања. Такође, кроз сарадњу са предшколским и школским установама, „Ледена шума“ омогућује и бесплатне групне термине клизања за најмлађе посетиоце.

 

Сви програмски садржаји током трајања овогодишње манифестације „Ледена шума“ одржаваће се уз уважавање свих препорука и прописаних епидемиолошких мера које буду на снази.

 

Радно време „Ледене шуме“, цене и сатнице клизања као и програм манифестације доступни су на сајту www.ledenasuma.rs

 

Контакт особа: Милица Марковић 063 861 98 80 или путем мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. m.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 новембар 2021 00:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија