Кућа Добрих Вести

Login

УЗ СЈАЈ СУНЦА: Грчке плаже где је вода најтоплија

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sartisiontoniajssj343434Ако сте решили да идете у Грчку на море почетком сезоне, можда вам ова листа помогне да изаберете где ћете.

 

Летовање у јуну у Грчкој је релативно повољно, али могло би да буде незгодно ако се испостави да море није довољно топло за брчкање. Више је фактора који утичу на температуру воде, али портал Грчка Инфо је на основу досадашњег искуства издвојио плаже и летовалишта у којима је вода обично топлија.

 

Плаже са најтоплијим морем у Грчкој

 

 

Мандраки је заправо област коју чине 3 плаже - лука Xерџес која осваја својим златним песком и тикризним морем, и неуређене Елиа и Агкистрос, а пут до њих води кроз дивни Мандраки парк.

 

 

Дугачка, уска и шљунковита плажа налази се на улазу у Неос Мармарас, епицентар дешавања на Ситонији. Мирна је, уређена, и без гужве, а једино је незгодан улаз у воду због крупнијег камења.

 

Kариди

 

Вурвуру је мало, специфично место на истоку Ситоније. Главна плажа у месту је Кариди и важи за једну од најлепших на полуострву, док је Ливари лепа пешчана лагуна која се налази недалеко од ње.

 

Скала Фурка

 

Скала Фурка је месташце на Касандри, посебно по томе што уместо уобичајеног шеталишта уз море има велики трг, и одлична је полазна тачка за даљи обилазак првог прста. Плажа је пешчана, окружена четинарима и са чистим топлим зелено-плавим морем.

 

Паралија

 

Туристи често износе примедбе на рачун мора у једном од најпопуларнијих летовалишта међу Србима - због медуза, траве коју таласи повремено наносе, воде која се због песка мути у плићаку, али оно што се сигурно не може замерити јесте температура мора.

 

Летовалишта Касандре

 

Посебно је међу коментарима наведено место Полихроно, али Касандра је добро позната нашим туристима и ту нема изненађења. Топло море, близина и изузетно повољне цене гаранција су да ће се и овог лета српски језик причати дуж целог првог прста Халкидикија.

 

Сарти

 

Љубимац српских туриста и најпопуларније место на Ситонији је шаренолико, садржајно и окружено предивним плажама. Коментатори који га препоручују наводе да су се брчкали у мору температуре око 28-29 степени.

 

Агиа Галини, Крит

 

Агиа Галини је најјужнија тачка највећег острва Грчке. Ово шармантно традиционално село изграђено је на падини брда које се спушта у море, а одликују га чаробне плаже, спектакуларна природа и богато историјско наслеђе.

 

Пилион

 

Пилион је магична област у самом срцу Грчке, која комбинује све лепоте планине и мора. Туристи су посебно истакли место и истоимену плажу Кала Нера, у чијој близини се налази и један од најживописнијих грчких градова - Волос.

 

Переа и Неи Епиватес, код Солуна

 

Переа је летовалиште у предграђу Солуна, а доступност овог града му и даје посебну чар. Има дугачку, пешчану плажу са великим плићаком. Неи Епиватес је месташце које са Переом спаја дугачко шеталиште и има плажу која је носилац Плаве заставице.

 
 
Извор: Грчка инфо/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 21 јул 2022 10:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија