Logo
Одштампајте ову страницу

Сајт ТОБ-а међу најбољима

Оцените овај чланак
(0 гласова)

velikaБЕОГРАД - Туристичка организација Београда (ТОБ)  добитник је награде ,,Web Top 50”, коју додељује редакција магазина ПЦ Пресс најбољим српским сајтовима у 2012. години.

Директору Дејану Веселинову награда  је уручена у категорији ,,Спорт и (аван)туризам” у свечаној сали Скупштине града Београда за веб сајт Туристичке организације Београда

„Чињеница је да wеб презентација представља најчешће коришћени и најбржи начин прикупљања информација о једној туристичкој дестинацији. Зато нам је важно да сви који посете сајт добију квалитетне информације и на тај начин одлуче да посете Београд.

ТОБ је у последњих неколико година радио на имплементацији нових технологија (City Guide android aplikacija, 3D мапа Београда, Туристички портал итд.), као и коришћењу друштвених мрежа у промоцији града чији се линкови налазе на сајту.”, изјавио је том приликом Веселинов.
Website TOB.rs  пружа информације о туристичкој понуди Београда, а преведен је на осам страних језика. Ради лакшег сналажења, информације су подељене у категоријама: како путовати, где одсести, где јести, шта видети, шта радити, и корисне информације.

vel-1

Поред сервисних туристичких информација на сајту се објављују и редовно ажурирају информације о тренутним дешавањима у Београду, као и најновије вести.
У категорији шта радити, посетиоци сајта се могу информисати о културној, забавној и спортско-рекреативној понуди Београда за коју је сајт овом приликом награђен, и која кориснике упућује на спортске центре,стадионе, wеллнесс и спа центре, екстремне спортове и друге спортске активости којима се у Београду могу бавити.

Поред информација о конгресном и медицинском туризму, актуелним програмима разгледања града, фото и видео галерије, са сајта се могу преузети и различити садржаји попут туристичких мапа Београда и промотивних брошура.

Посетиоци сајта су у прилици и да резервишу смештај у Београду преко резервационог система, који се налази на веб сајту. Такође, веб сајт ТОБ је директно повезан са Туристичким порталом Београда, који на једном
месту окупља туристичку привреду на територији града Београда. Намењен је како индивидуалним корисницима, тако и страним туроператорима и туристичким агенцијама за креирање туристичких аранжмана.

На сајту се још могу наћи и текстови о Београду страних новинара након посета Београду, опција за пријављивање за месечни Newsletter, као и линкови ка званичној facebook страници: facebook.com/visit.belgrade.
Редакција часописа ПЦ Пресс организује годишњи избор педесет најбољих српских сајтова по 16. пут, а награде су подељене у десет категорија. Комплетна листа 50 најбољих српских сајтова медју којима је и сајт Скупштине града Београда Beograd.rs може се  пронаћи на pcpress.rs/webtop50-2012.


                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 фебруар 2013 11:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015