Logo
Одштампајте ову страницу

Најбоља је Опленачка берба грожђа

Оцените овај чланак
(3 гласова)

Oplenacka-berbaБЕОГРАД - Опленачка берба грожђа најуспешнија је традиционална туристичка  манифестација у 2012. години и добитник је награде Туристичке слагалице 2012, признања која се традиционално додељује најуспешнијим туристичким посленицима и организаторима.

За најуспешнију традиционалну манифестацију у 2012. години били су номиновани одбојкашки турнир кадета ,,Мајски трофеј Београда” из Београда и манифестација  ,,Вршачки венац” из Вршца.

За најбољу нову манифестацију проглашена је манифестација ,,Стари лала” у Ковину  а ,,у игри” у овој категорији била су још два туристичка догађаја - ,,Бисерна грива доњег Срема” из Сурчина и ,,Дани дијаспоре – Липовичке летње ноћи” из Деспотовца.

Град Деспотовац награђен је за најбољи промотивни филм своје  манфиестације.

 

Међу награђенима и Нушићијада

 

У категорији филма, због значајног броја пријављених (12) и добрих пројекција, додељено  је признање за друго место, које је припало Нушићијади из Ивањица. Треће место поделили Дани отворених дворишта у Крагујевцу и Дринска регата у Љубовији. Награда за прво место није додељена.

У категорији најбољег промотивног филма о некој манифестацији били су новиновани: ,,Српски сто посне хране” из Бајине Баште, ,,Дани лубанице” из Беле Паланке, ,,Београдски бал – бал пријатеља” из Београда, ,,Бисерна грива доњег Срема”, ,,Етно сајам Бела Црква у Бељајки” из Деспотовца,   ,,Стари лала”, ,,Дани отвореног дворишта” и ,,Пет звездица” из Крагујевца.

У категорији локалних самоуправа, које су стуб подршке манифестацијама туризма, номиноване су локалне самоуправе Љубовије, Руме и Новог Бечеја. Победила је општина Нови Бечеј.

Државни секретар за туризам Горан Петковић, који је присуствовао уручењу награда, рекао је да ,,овакве манифестације имају упориште у традицији, наслеђу и свему ономе што неки регион и крај може да понуди".

Петковић је додао да је ,,потребно да се више уради на календару манифестација, како се не би одржавале у исто време. Јер, манифестације деле посетиоце. Потребно је да се њихово одржавање правилно поделити, како би посетиоци могли да стигну на што више таквих манифестација".

По речима Петковића, пошто живимо у времену тржишне економије, потребно је обезбедити услове за одрживост манифестација.

,,У Србији се годишње одржи око 2.000 манифестација, а заједничко им је велики допринос економском развоју локалне заједнице, али и земље у целини", оценио је потпредседник Привредне коморе Србије Саша Влаисављевић.

Он је навео да су манифестације генератор прихода у локалној заједници, а њихов значај и потенцијал упућују на потребу за много већим ангажманом учесника у организацији.

Влаисављевић је нагласио да се у пракси сусрећемо са врло сличним манифестацијама. Неке од њих се одржавају у исто време, неке су, пак, економски неисплативе, а да би се такви проблем превазишли неопходна је већа ангажованост различитих људи.

Стручном скупу организатора манифестација, који се одржава шести пут, из године у годину присуствује све већи број представника туристичких организациа из Србије, представника Владе Србије...

Стручни скуп ,,Сусрети организатора манифестација", на коме су и додељене ове награде, одржао се у организацији редакције ,,Водич кроз туристичке манифестације" и Привредне коморе Србије.

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 фебруар 2013 13:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015