Logo
Одштампајте ову страницу

Туризам спаја људе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

DSCN6167БЕОГРАД - “Туризам спаја људе” речи су којима се амбасадор Републике Немачке у Србији, Хајнц Вилхелм (Heinz Wilhelm), обратио гостима на пријему који су синоћ у Скупштини града Београда организовали Туристичка организација Србије (ТОС) и Туристичка организација Немачке (DZT), поводом  данашњег 35. Међународног сајма туризма у Београду.

Немачка ће на Сајму туризма, који заједно са још три сајамске манифестације – вина, сувенира и хотелијерства, отвара данас министар финансија и привреде Млађан Динкић, учествовати као земља партнер, а синоћ су се представници ове земље нашли у улози домаћина на пријему.

У ту част, шест стотина посетилаца на самом почетку поздравио је акустични квартет “Алектик перле” (Alektik Pearls), а пуштена су и два кратка филма, која су представила најбоље стране Србије и Немачке, као занимљиве туристичке дестинације.

 

Немачка - земља партнер

 

“Туризам је економски сектор, али је и много више од тога. Као што знате Немачка је занимљива туристичка дестинација и надамо се да ће нас уз помоћ ових и сличних филмова посетити више људи из Србије, али бисмо уједно желели да више људи из наше земље посети Србију која је, такође, веома занимљива туристичка дестинација”, изјавио је амбасадор Немачке.

Он је рекао да је пресрећан и поносан што је баш Немачка изабрана за партнерску земљу на овогодишњем сајму туризма.

Срдачне поздраве свим гостима, излагачима и пријатељима, свим онима који су дошли у послу или из забаве у Београд, на 35. Сајам туризма упутио је и Горан Петковић, секретар министарства финансија и привреде, задужен за туризам.

“Сајам посебно добија на снази захваљујући чињеници да је земља партнер ове године Немачка. Ми смо почашћени чињеницом да Немачка даје пуну подршку развоју туризма у овом делу света. Уз такве пословне партнере верујем да ће наш сајам остати на првом месту као водећи регионални сајам у овом делу Европе“, нагласио је Петковић.

 

Посебно место Дунавске стратегије

 

Колики значај Немачка види у овом партнерству, али и целокупној планираној сајамској манифестацији, доказује и присуство представника немачког парламента. Гости из Немачке су предочили да представништво немачке туристичке организације у Београду представља велику помоћ малим и средњим предузетницима у Немачкој из области туризма, али и неговање имиџа Немачке као туристичке дестинације у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Посебно је истакнуто да Дунавска стратегија има свој план за подунавске земље, што Немачка активно подржава, а циљ је да подунавске земље искористе све предности које пружа њихова традиција и комерцијални трговачки односи који годинама постоје.

Колико је позитиван утисак Србија оставила на Петру Хедорфер, извршног директора DZT (Deutsche Zentrale fur Tourismus), показала је обративши се гостима уводним речима добродошлице на српском језику.

Она је упутила  позив свима, да дођу данас на пријем на немачком штанду, у 12:30, обећавајући леп угођај уз немачко вино, уз напомену да ће читав њихов тим бити свима на располагању.

Директорка ТОС-а, Гордана Пламенац је објаснила шта је кратки филм о Србији представљао.

 

Млади људи су најјачи ресурс Србије

 

“То је прича о нормалним, младим људима у Србији који представљају наш најјачи ресурс, и нешто што морамо чувати и трудити се да их употребимо на прави начин“, рекла је она.

Пламенац је свима пожелела да током наредних дана уживају у Београду и нашој земљи, и да имају успешну сајамску мисију.

На Београдском сајму, у термину од 21. до 24. фебруара, одржаће се четири сајамске манифестације: 35. Међународни сајам туризма, 9. Међународни сајам хотелско угоститељске опреме HORECA, 4. Међународни сајам вина Beowine и 8. Сајам сувенира под називом „Посетите Србију“.

На овим манифестацијама ове године учествује рекордан број од чак 1.000 излагача из 46 земаља света.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 фебруар 2013 12:08
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Најновије од Мирјана Бачкоња

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015