A+ A A-

Страхиња Станишић 17. на Ејофу у слалому

Оцените овај чланак
(1 Глас)


BStrahinjaStanisicБРАШОВ - Страхиња Станишић, млади српски смучар, заузео је 17. место у слалому на зимском Европском олимпијском фестивалу младих (Ејоф) у румунском Брашову, док је Марко Стевовић био 18.


 Страхиња Станишић је у првој трци  био 30. са временом 48,77 секунди и заостатком за водећим такмичаром 4,12 секунди, а Марко Стевовић 31. место са временом 49,25 и зостатком од 4,60 секунди. Виктор Раковић и Вања Старчевић нису успели да заврше трку.

У другој вожњи наши смучари су значајно поправили пласмане, Страхиња Станишић  на 17. а Марко Стевовић на 18. месту. Станишић је другу трку завршио за 49,94 секунди, а Стевовић за 50,07 секунди.  
Тренер Милош Томић био је задовољан учинком смучара:
- У изузетно јакој конкуренцији, најачој у њиховој категорији и на изузетно захтевној и тешкој стази, момци су одлично возили, у потпуности су поштовали тактички план трке и постигли одличне резултате.
Страхиња Станишић је овако описао трке:
- Старатовао сам први у другој вожњи, па ми је то мало створило притисак јер нисам знао каква је стаза, тако да нисам превише ризиковао. Мислим да сам могао боље, али сам задовољан и овим пласманом. У сваком случају ово је велики подстрек за мене
Марко Стевовић  је нагласио:
- Веома сам задовољан другом вожњом. Са стартним бројем 46 сам на крају прве вожње био 31, а уз веома добру другу вожњу, поправио пласман и на крају се нашао на одличном 18. месту. Срећан сам због тога.
Биатлонац Џенис Авдић завршио је трку на 7,5 км за 24:25,6 минута И поред врло доброг трчања имао је  пет промашаја, три у лежећем и два у стојећем ставу, па је покварио укупан пласман.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 фебруар 2013 00:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани