Logo
Одштампајте ову страницу

Скуп Удружења историчара аутомобилизма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

oldtimerБЕОГРАД - Удружење историчара аутомобилизма организоваће седми годишњи скуп љубитеља старовременских возила - мотоцикала, аутомобила, камиона и аутобуса 13. априла, на Саобраћајном факултету у Београду.

На платоу испред факултета, од 10 до 15 часова, одржаће се изложба историјских возила, на којој се очекује око 130 излагача из Румуније, Бугарске, Мађарске, Италије, Словеније, Хрватске, БиХ и Србије.

У амфитеатру факултета, чланови Удружења ће одржати предавања из историје аутомобилистике, а овогодишњи гост-предавач доћиће из Мађарске.

Најстарији мотоцикл, који су посетиоци скупа до сада имали прилике да виде, био је Neckersulm 2 ½ ПС из 1909. године, најстарији аутомобил Buick 10 из 1908. године, најстарији трактор Hart-Parr 30 из 1920. године.

Најскупљи аутомобил Алфа Ромео 6 Ц 2300 Б из 1938. године, власништво италијанског музеја Бонфанти, најстарији аутобус ИМР Пионир из 1950.-те, а најстарији камион GMC 353 из 1944. године.

За предавања из историје аутомобилистике коришћена је музејска архивска грађа, фондови библиотека, матичне књиге, наше и иностране полицијске архиве, породичне архиве и фотографије, као и лична документација чланова.

                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 12 април 2013 13:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015