Logo
Одштампајте ову страницу

Повољни кредити за унапређење туристичке понуде

Оцените овај чланак
(2 гласова)

TURIZAMБЕОГРАД - Министарство финансија и привреде објавило је Конкурс за доделу кредитних средстава за подстицање квалитета туристичке понуде за 2013. годину. Право на коришћење кредитних средстава имају предузетници, мала и средња предузећа која су регистрована за обављање туристичке делатности као и пољопривредна газдинства регистрована у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју.
Рок за пријаву на конкурс је 1.септембар 2013. године.

Кредитна средства реализују се преко Фонда за развој, са каматном стопом од један одсто , на годишњем нивоу уз валутну клаузулу, са роком отплате 72 месеца по истеку „грејс“ периода од годину дана, осим за кредитна средства намењена такозваним “грин филд” (green field) инвестицијама којима се финансира изградња туристичке инфраструктуре и супраструктуре чији је „грејс“ пероид две године.
Отплата кредитних средстава обављаће се у тромесечним ануитетима који доспевају 31. марта, 30. јуна, 30. септембра и 31. децембра у години.

Кредитна средства за разноврсне намене

Кредитна средства могу се користити за унапређење квалитета туристичке понуде и интензивирање њеног коришћења - изградњу, уређење и реконструкцију хотелских и других смештајних капацитета, ресторана и објеката спортско рекреативног и забавног садржаја, затим за рестаурацију руралних објеката и њихово претварање у туристичке капацитете, као и за набавку, реконструкцију и адаптацију плутајућих објеката, превозних и рекреативних средстава намењених посетиоцима и туристима.
Средства кредита могу бити намењена и за унапређење маркетинга домаће угоститељске понуде, дизајн, припрему производње и производњу сувенира, изградњу туристичке инфраструктуре и супраструктуре, као и за усклађивање туристичких капацитета са Законом о туризму.
Учешће кредитних средстава Министарства финансија и привреде не може бити веће од 50 одсто укупне вредности пројекта.
Кредитна средства се могу користити за финансирање основних и трајних обртних средстава, с тим да учешће трајних обртних средстава не може износити више од 20 одсто укупног износа одобрених кредитних средстава.
Детаљније информације о конкурсу можете добити путем линка
http://www.turizam.mfp.gov.rs/index.php/sr/2010-02-11-17-29-42, слањем e- mail-a на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или позивом на 011/2855271.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 13 април 2013 14:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015